ВИЩА РАДА ПРАВОСУДДЯ
ДОВІДКА
від 27 липня 2017 року N 39

Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя

У засіданні Вищої ради правосуддя взяли участь 15 членів Ради: І. Бенедисюк, Я. Романюк, В. Беляневич, М. Гусак, Н. Волковицька, Т. Малашенкова, А. Мірошниченко, А. Бойко, М. Худик, І. Мамонтова, І. Артеменко, А. Овсієнко, В. Шапран, П. Гречківський, В. Комков.

1. Вища рада правосуддя ухвалила рішення внести подання Президентові України про призначення:

Кабакової Віти Григорівни - на посаду судді господарського суду Кіровоградської області;

Кульбаби Андрія Васильовича - на посаду судді Ярмолинецького районного суду Хмельницької області;

Мягкого Олексія Вікторовича - на посаду судді Ленінського районного суду міста Кіровограда;

Коваленка Віктора Олександровича - на посаду судді Красноармійського міськрайонного суду Донецької області.

2. Вища рада правосуддя ухвалила рішення звільнити у зв'язку з поданням заяв про відставку:

Сивоконь Тамару Іванівну - з посади судді Татарбунарського районного суду Одеської області;

Дячука Василя Миколайовича - з посади судді апеляційного суду Івано-Франківської області;

Межевича Михайла Володимировича - з посади судді Київського апеляційного адміністративного суду;

Швеця Віктора Олександровича - з посади судді Вищого господарського суду України;

Споришеву Надію Іванівну - з посади судді Любашівського районного суду Одеської області.

3. Вища рада правосуддя ухвалила рішення залишити без розгляду заяви про звільнення у відставку суддів апеляційного суду Черкаської області Бородійчука Володимира Георгійовича, Василенко Людмили Іванівни, Дмитренка Миколи Івановича, Сіренка Юрія Володимировича.

4. Вища рада правосуддя ухвалила рішення зупинити розгляд питань про звільнення у зв'язку з поданням заяв про відставку:

Бабенка Володимира Миколайовича - з посади судді апеляційного суду Черкаської області;

Горбатюка Сергія Андрійовича - з посади судді Вищого адміністративного суду України.

5. Вища рада правосуддя ухвалила рішення залишити без розгляду заяву Запорощенка Михайла Дмитровича про звільнення з посади судді Вищого господарського суду України за власним бажанням.

6. Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення Рибаєва Олега Аркадійовича з посади судді Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

7. Вища рада правосуддя, розглянувши скаргу представника судді Одеського окружного адміністративного суду Стеценка Олега Олександровича - адвоката Бондаровського С. І., ухвалила залишити без змін рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 22 березня 2017 року N 542/3дп/15-17.

8. Відкладено розгляд скарги судді Київського окружного адміністративного суду Балаклицького Андрія Івановича на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 26 квітня 2017 року N 996/3дп/15-17 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

9. Вища рада правосуддя ухвалила рішення звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття злочину та розслідування кримінального провадження N 12017080190000715 від 5 травня 2017 року за зверненням судді Василівського районного суду Запорізької області Носика Миколи Анатолійовича.

10. Вища рада правосуддя вирішила визнати звернення депутата Кам'янець-Подільської міської ради Хмельницької області 7-го скликання Костюковича Д. К. втручанням у діяльність судді Київського окружного адміністративного суду Балаклицького Андрія Івановича під час розгляду ним справи N 810/3545/16, ухвалити звернення до Кам'янець-Подільської міської ради Хмельницької області, у якому звернути увагу депутатів Кам'янець-Подільської міської ради Хмельницької області на неприпустимість дій, що можуть бути розцінені як вплив на суддів та судові рішення у позапроцесуальний спосіб, розмістити текст звернення на веб-порталі "Судова влада України".

11. Вища рада правосуддя ухвалила відкласти розгляд повідомлення суддів Токмацького районного суду Запорізької області Курдюкова Вячеслава Миколайовича, Петренко Людмили Василівни, Погрібної Ольги Миколаївни про втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя.

12. Вища рада правосуддя ухвалила рішення звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за N 12016080060005815, за результатами повідомлення судді Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя Апаллонової Юлії Володимирівни про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

13. Вища рада правосуддя ухвалила рішення про відмову у вжитті заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя за повідомленням судді Фрунзенського районного суду міста Харкова Іващенка Станіслава Олександровича.

14. Вища рада правосуддя ухвалила рішення звернутися до Ради суддів України щодо проведення перевірки організації діяльності Ширяївського районного суду Одеської області з метою встановлення обставин за вказаними у повідомленні голови суду Палія Сергія Анатолійовича фактами порушення порядку та організації належних умов діяльності суду, а також виявлення причин зазначених подій, запропонувати Раді суддів України заслухати з цих питань начальника територіального управління ДСА України в Одеській області, звернутись до Національної поліції України стосовно виявлення та притягнення до відповідальності осіб, винних у порушенні роботи Ширяївського районного суду Одеської області.

15. Вища рада правосуддя ухвалила рішення погодити кількість суддів у судах.

____________