ВИЩА РАДА ПРАВОСУДДЯ
ДОВІДКА
від 13 липня 2017 року N 37

Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя

У засіданні Вищої ради правосуддя взяли участь 18 членів Ради: І. Бенедисюк, Я. Романюк, В. Беляневич, М. Гусак, О. Маловацький, А. Лесько, А. Олійник, Н. Волковицька, Т. Малашенкова, А. Мірошниченко, А. Бойко, М. Худик, В. Нежура, І. Мамонтова, І. Артеменко, А. Овсієнко, В. Шапран, П. Гречківський.

1. Вища рада правосуддя ухвалила рішення про внесення подання Президентові України про призначення:

Горшкової Ольги Олександрівни - на посаду судді Харківського окружного адміністративного суду;

Бондаренко Наталі Володимирівни - на посаду судді Котовського міськрайонного суду Одеської області;

Маєцької Наталії Дмитрівни - на посаду судді Закарпатського окружного адміністративного суду;

Салтан Людмили Володимирівни - на посаду судді Київського районного суду міста Одеси;

Журибеди Олександра Миколайовича - на посаду судді Святошинського районного суду міста Києва;

Абухіна Руслана Дмитровича - на посаду судді Приморського районного суду міста Одеси;

Аверкової Вікторії Вікторівни - на посаду судді окружного адміністративного суду міста Києва;

Войтова Геннадія Васильовича - на посаду судді Київського районного суду міста Одеси.

2. Вища рада правосуддя ухвалила рішення відкласти розгляд питання щодо внесення подання Президентові України про призначення:

Бондаренко Ганни Павлівни - на посаду судді господарського суду міста Києва;

Гулевець Ольги Віталіївни - на посаду судді господарського суду міста Києва.

3. Вища рада правосуддя ухвалила рішення звільнити у зв'язку з поданням заяв про відставку:

Леона Олександра Івановича - з посади судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ;

Сорочан Аллу Василівну - з посади судді Врадіївського районного суду Миколаївської області.

4. Вища рада правосуддя ухвалила рішення звільнити Шевиріна Андрія Олексійовича з посади судді Татарбунарського районного суду Одеської області за власним бажанням.

5. Вища рада правосуддя ухвалила рішення залишити без розгляду заяви Беця Олександра Вадимовича та Коваль Світлани Миколаївни про звільнення з посад суддів апеляційного суду міста Києва у відставку.

6. Вища рада правосуддя ухвалила рішення зупинити розгляд питання про звільнення Чепурного Валерія Петровича з посади судді Соснівського районного суду міста Черкаси у відставку.

7. Вища рада правосуддя ухвалила рішення відмовити у звільненні Чепурного Валерія Петровича з посади судді Соснівського районного суду міста Черкаси у зв'язку з неспроможністю виконувати повноваження за станом здоров'я.

8. Вища рада правосуддя ухвалила рішення відмовити у звільненні Бондарчука Вячеслава Володимировича з посади судді Корольовського районного суду міста Житомира у відставку.

9. Вища рада правосуддя ухвалила рішення залишити без розгляду подання Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про тимчасове відсторонення судді Вишгородського районного суду Київської області Купрієнка Сергія Ісаковича від здійснення правосуддя на три місяці з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді і направленням судді до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді.

10. Вища рада правосуддя ухвалила рішення про залишення рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 19 квітня 2017 року N 883/3дп/15-17 про притягнення судді Херсонського міського суду Херсонської області Котьо Ірини Василівни до дисциплінарної відповідальності без змін.

11. Вища рада правосуддя ухвалила рішення припинити провадження за скаргою судді Подільського районного суду міста Києва Богінкевич Світлани Миколаївни на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 31 березня 2017 року N 693/1дп/15-17 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

12. Вища рада правосуддя ухвалила рішення звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розслідування та розкриття злочину, вчиненого щодо суддів апеляційного суду міста Києва Рейнарт Ійї Матвіївни, Кирилюк Галини Миколаївни, Музичко Світлани Григорівни у кримінальному провадженні N 12017100090003799.

13. Вища рада правосуддя ухвалила рішення відмовити у вжитті заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя за повідомленням судді Конотопського міськрайонного суду Сумської області Кравченка Віталія Олександровича про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

14. Вища рада правосуддя ухвалила рішення відмовити у вжитті заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя за повідомленням судді господарського суду Харківської області Усатого Віталія Олександровича про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

15. Вища рада правосуддя ухвалила рішення про затвердження консультативного висновку щодо законопроекту N 6254 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення процедури формування та організації діяльності Вищої ради правосуддя)".

____________