ВИЩА РАДА ПРАВОСУДДЯ
РІШЕННЯ
від 23 березня 2017 року N 577/0/15-17

Про утворення у Вищій раді правосуддя патронатної служби

Відповідно до статті 92 Закону України "Про державну службу" до посад патронатної служби належать посади радників, помічників, уповноважених та прес-секретаря Президента України, працівників секретаріатів Голови Верховної Ради України, його Першого заступника та заступника, працівників патронатних служб Прем'єр-міністра України та інших членів Кабінету Міністрів України, помічників-консультантів народних депутатів України, помічників та наукових консультантів суддів Конституційного Суду України, помічників суддів, а також посади патронатних служб в інших державних органах.

Згідно з частиною п'ятою статті 22 Закону України "Про Вищу раду правосуддя" серед повноважень Голови Вищої ради правосуддя - організація роботи Ради, координація роботи її органів, представництво Ради у відносинах як з органами влади нашої держави, так і з органами влади іноземних держав та міжнародними організаціями.

Частиною четвертою статті 23 зазначеного Закону передбачено, що заступник Голови Вищої ради правосуддя виконує обов'язки Голови Ради в разі його відсутності.

Заслухавши інформацію Голови Вищої ради правосуддя Бенедисюка Ігоря Михайловича, керуючись законами України "Про державну службу" та "Про Вищу раду правосуддя", Вища рада правосуддя вирішила:

1. Утворити патронатну службу Голови Вищої ради правосуддя у кількості 2 осіб - радника та помічника і патронатну службу заступника Голови Вищої ради правосуддя у кількості 2 осіб - радника та помічника.

2. Голові Вищої ради правосуддя та заступнику Голови Вищої ради правосуддя затвердити посадові інструкції для посад своїх патронатних служб.

 

Голова
Вищої ради правосуддя

І. М. Бенедисюк