ВИЩА РАДА ПРАВОСУДДЯ
РІШЕННЯ
від 9 березня 2017 року N 477/0/15-17

Про зупинення розподілу документів між членами Вищої ради правосуддя

5 січня 2017 року набрав чинності Закон України від 21 грудня 2016 року N 1798-VIII "Про Вищу раду правосуддя" (далі - Закон), який визначає статус, повноваження, засади організації та порядок діяльності Вищої ради правосуддя.

Відповідно до пункту 4 розділу III "Прикінцеві та перехідні положення" Закону Вища рада правосуддя утворюється шляхом реорганізації Вищої ради юстиції.

Пунктом 23 розділу III "Прикінцеві та перехідні положення" Закону встановлено, що Вища рада юстиції протягом двадцяти днів з дня набрання чинності цим Законом має:

1) утворити Комісію з питань реорганізації Вищої ради юстиції та утворення Вищої ради правосуддя;

2) розробити та затвердити порядок здійснення заходів, пов'язаних із реорганізацією Вищої ради юстиції та утворенням Вищої ради правосуддя.

12 січня 2017 року Вищою радою юстиції прийнято рішення N 11/0/15-17, відповідно до якого Вища рада юстиції реорганізується у Вищу раду правосуддя шляхом перетворення, утворено Комісію з питань реорганізації Вищої ради юстиції та утворення Вищої ради правосуддя і затверджено Порядок здійснення заходів, пов'язаних із реорганізацією Вищої ради юстиції та утворенням Вищої ради правосуддя.

Відповідно до пункту 3 Порядку майно, права та обов'язки Вищої ради юстиції переходять правонаступникові - Вищій раді правосуддя на підставі передавального акта, який складається Комісією після закінчення строку пред'явлення вимог кредиторами та задоволення або відхилення таких вимог.

Строк пред'явлення вимог кредиторами закінчується 14 березня 2017 року.

На підставі викладеного, з метою належної організації завершення процесу реорганізації Вищої ради юстиції у Вищу раду правосуддя та здійснення державної реєстрації Вищої ради правосуддя, керуючись статтею 34 Закону України "Про Вищу раду правосуддя", Вища рада правосуддя вирішила:

зупинити 14 березня 2017 року розподіл документів між членами Вищої ради правосуддя.

 

Голова
Вищої ради правосуддя

І. М. Бенедисюк