ВИЩА РАДА ЮСТИЦІЇ
ДОВІДКА
від 25 грудня 2015 року N 20

Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради юстиції

(продовження засідання 17 - 18 грудня 2015 року)

1. Розглянувши матеріали перевірки, проведеної за скаргами Матіса О. В., Вища рада юстиції вирішила відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ЖУРАВЕЛЬ Валентини Іванівни.

2. Розглянувши матеріали перевірки, проведеної за скаргою Володієвського В. С., Вища рада юстиції вирішила відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ПИСАНОЇ Таміли Олександрівни.

3. Розглянувши матеріали перевірки, проведеної за скаргою Каца О. М., Вища рада юстиції вирішила відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ПОПОВИЧ Олени Вікторівни.

4. Розглянувши матеріали перевірки, проведеної за зверненнями Руденка А. П., два з яких надіслані з Адміністрації Президента України, Вища рада юстиції вирішила відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ПОЙДИ Миколи Федоровича.

5. Вища рада юстиції вирішила відмовити у відкритті провадження щодо вимог законодавства про несумісність за зверненням народного депутата України Федоряка Г. Д. стосовно судді Ленінського районного суду міста Миколаєва ОЛЕФІРА Миколи Васильовича.

6. Вища рада юстиції вирішила направити матеріали за зверненнями народного депутата України Кармазіна Ю. Л., а також його депутатським запитом, оголошеним на засіданні Верховної Ради України 22 квітня 2011 року, зверненнями Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Богатирьової Р. В., народного депутата України Філенка В. П., Голови Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Швеця В. Д. та скаргами Бородіної В. М. і Бабенко Н. Г. стосовно судді апеляційного суду Харківської області БОРОДІНА Михайла Михайловича до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

7. Вища рада юстиції ухвалила відкрити провадження за зверненнями Міністерства юстиції України про порушення вимог щодо несумісності, визначених Законом України "Про очищення влади":

- суддею Луганського окружного адміністративного суду КАЮДОЮ Андрієм Миколайовичем;

- суддею Овідіопольського районного суду Одеської області БИЧКОВСЬКИМ Євгеном Леонідовичем;

- суддею Центрально-Міського районного суду міста Макіївки Донецької області ЄРЬОМІНИМ Дмитром Олександровичем.

8. Вища рада юстиції відклала розгляд питання про відкриття провадження за зверненням Міністерства юстиції України про порушення вимог щодо несумісності, визначених Законом України "Про очищення влади", щодо судді Вищого господарського суду України УДОВИЧЕНКА Олександра Сергійовича на 14 січня 2015 року.

9. Вища рада юстиції вирішила зупинити розгляд питання щодо внесення подання до Верховної Ради України про звільнення МИРОШНИЧЕНКА Станіслава Володимировича з посади судді Вищого господарського суду України у зв'язку з поданням заяви про відставку.

____________