ВИЩА КВАЛІФІКАЦІЙНА КОМІСІЯ СУДДІВ УКРАЇНИ
ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України
09 квітня 2015 року N 15/зп-15

ПОЛОЖЕННЯ про порядок прикріплення судді до іншого суду того ж рівня в іншій місцевості

1. Це Положення визначає порядок розгляду Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (далі - Комісія) питання щодо прикріплення судді до іншого суду того ж рівня в іншій місцевості у зв'язку із стихійним лихом, військовими діями, проведенням антитерористичної операції або іншими надзвичайними обставинами, у разі якщо суддя обіймає посаду в такому суді.

2. Організаційне забезпечення розгляду Комісією питання щодо прикріплення судді до іншого суду того ж рівня в іншій місцевості здійснюється уповноваженим структурним підрозділом секретаріату Комісії (далі - уповноважений структурний підрозділ).

3. У разі надходження заяви судді про прикріплення його до іншого суду того ж рівня в іншій місцевості уповноважений структурний підрозділ здійснює організаційні заходи щодо підготовки такої заяви для розгляду в засіданні та інформує про це Голову Комісії.

4. Уповноважений структурний підрозділ забезпечує здійснення підготовки питання про прикріплення судді до іншого суду того ж рівня в іншій місцевості до розгляду в засіданні за правилами, встановленими пунктом 4.1.3 Регламенту Комісії.

5. Питання про прикріплення судді до іншого суду того ж рівня в іншій місцевості вирішується Комісією на спільному засіданні обох палат, з дотриманням вимог, встановлених пунктом 10 розділу II "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про забезпечення права на справедливий суд".

6. Комісія приймає рішення про прикріплення судді до іншого суду того ж рівня в іншій місцевості у разі, якщо суд, в якому суддя, який звернувся до Комісії, обіймає штатну посаду судді, припинив роботу у зв'язку із стихійним лихом, військовими діями, проведенням антитерористичної операції або іншими надзвичайними обставинами. Строк такого прикріплення не може становити більше шести місяців.

7. Для здійснення заходів щодо реалізації рішення про прикріплення судді до іншого суду того ж рівня в іншій місцевості Комісія повідомляє про це Державну судову адміністрацію України. До повідомлення додається копія відповідного рішення.

____________