ВИЩА РАДА ЮСТИЦІЇ
ДОВІДКА
24.12.2013 № 18

Результати розгляду питань порядку денного засідання

1. Прийнято рішення про внесення подання Президентові України про призначення кандидатів на посади суддів місцевих адміністративних судів:
1.
Білоноженко Марини Анатоліївни
-
Черкаського окружного адміністративного суду;
2.
Дмитрієвої Оксани Олегівни
-
Херсонського окружного адміністративного суду;
3.
Канигіної Тетяни Сергіївни
-
Полтавського окружного адміністративного суду;
4.
Савицької Наталії Валентинівни
-
Сумського окружного адміністративного суду;
2. Прийнято рішення про відмову у внесенні подання Президентові України про призначення ТРЕПАКА Віктора Миколайовича на посаду судді Тернопільського окружного адміністративного суду.
3. Прийнято рішення про внесення подання Президентові України про призначення ОСАУЛОВОЇ Наталі Анатоліївни на посаду судді господарського суду Вінницької області.
4. Прийнято рішення про внесення подання Президентові України про призначення кандидатів на посади суддів місцевих загальних судів:
1.
Адамова Асена Семеновича
-
Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області;
2.
Бак Мар'яни Дмитрівни
-
Виноградівського районного суду Закарпатської області;
3.
Березки Олександра Миколайовича
-
Старобільського районного суду Луганської області;
4.
Беспальок Оксани Андріївни
-
Марганецького міського суду Дніпропетровської області;
5.
Бойчука Андрія Юрійовича
-
Кіровського районного суду міста Кіровограда;
6.
Болобана Валентина Георгійовича
-
Ленінського районного суду міста Донецька;
7.
Гайдар Ірини Олександрівни
-
Юр'ївського районного суду Дніпропетровської області;
8.
Горобця Віталія Олександровича
-
Краснодонського міськрайонного суду Луганської області;
9.
Данилюк Тетяни Миколаївни
-
Вільногірського міського суду Дніпропетровської області;
10.
Даценка Василя Миколайовича
-
Лубенського міськрайонного суду Полтавської області;
11.
Зайченко Євгенії Олегівни
-
Попільнянського районного суду Житомирської області;
12.
Кашуби Антона Валерійовича
-
Амвросіївського районного суду Донецької області;
13.
Колодяжного Андрія Олександровича
-
Глухівського міськрайонного суду Сумської області;
14.
Константинова Дмитра Сергійовича
-
Красноградського районного суду Харківської області;
15.
Кулика Євгена Володимировича
-
Корецького районного суду Рівненської області;
16.
Кучерявої Ліни Миколаївни
-
Згурівського районного суду Київської області;
17.
Лисака Остапа Івановича
-
Долинського районного суду Кіровоградської області;
18.
Мальцева Сергія Олексійовича
-
Торезького міського суду Донецької області;
19.
Нікітіна Дмитра Геннадійовича
-
Заводського районного суду міста Миколаєва;
20.
Ратушенка Олександра Миколайовича
-
Сокирянського районного суду Чернівецької області;
21.
Самойленка Дмитра Олександровича
-
Кіровського районного суду міста Кіровограда;
22.
Семанівої Юлії Вікторівни
-
Болградського районного суду Одеської області;
23.
Сергієнко Ганни Леонідівни
-
Шахтарського міськрайонного суду Донецької області;
24.
Сивака Володимира Миколайовича
-
Джанкойського міськрайонного суду Автономної Республіки Крим;
25.
Скотаря Романа Євгеновича
-
Дзержинського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області;
26.
Стефанишин Маріанни Миколаївни
-
Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області;
27.
Струс-Духнич Тетяни Василівни
-
Сокальського районного суду Львівської області;
28.
Стулень Наталії Олексіївни
-
Червоногвардійського районного суду міста Макіївки Донецької області;
29.
Тарасевича Петра Петровича
-
Великоберезнянського районного суду Закарпатської області;
30.
Хайдарової Інни Олексіївни
-
Ровеньківського міського суду Луганської області;
31.
Хливнюк Алли Миколаївни
-
Приморського районного суду Запорізької області;
32.
Червонописького Вадима Сергійовича
-
Компаніївського районного суду Кіровоградської області;
33.
Чопик Ольги Петрівни
-
Артемівського міськрайонного суду Донецької області;
34.
Чудновської Ірини Іванівни
-
Слов'янського міськрайонного суду Донецької області;
35.
Швед Наталії Петрівни
-
Яворівського районного суду Львівської області;
36.
Ширіної Юлії Михайлівни
-
Центрально-Міського районного суду міста Горлівки Донецької області;
37.
Штифурко Людмили Анатоліївни
-
Горностаївського районного суду Херсонської області;
38.
Шумила Олександра Миколайовича
-
Горностаївського районного суду Херсонської області;
39.
Якішиної Олени Миколаївни
-
Великоновосілківського районного суду Донецької області.
5. Задоволено скаргу ТИМЧУКА Руслана Миколайовича на рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 15 лютого 2011 року щодо відмови у рекомендуванні для обрання на посаду судді Іванівського районного суду Одеської області безстроково. Зазначене рішення скасовано та зобов'язано Вищу кваліфікаційну комісію суддів України прийняти нове рішення.
6. Відхилено пропозицію члена Вищої ради юстиції від 13 березня 2013 року про внесення подання про звільнення ГАВРАСІЄНКА Вадима Олександровича з посади судді Заводського районного суду міста Миколаєва за порушення присяги, внесену за результатами перевірки відомостей, викладених у депутатських зверненнях народного депутата України Прутніка Е.А.
7. Відхилено пропозицію члена Вищої ради юстиції від 30 серпня 2012 року про внесення подання про звільнення КРАВЧЕНКА Максима Володимировича з посади судді Обухівського районного суду Київської області за порушення присяги, внесену за результатами перевірки відомостей, викладених у зверненні голови Обухівського районного суду Київської області Степанової О.С.
8. Відхилено пропозицію члена Вищої ради юстиції від 1 серпня 2013 року про внесення подання про звільнення МІЩЕНКА Володимира Івановича з посади судді господарського суду Миколаївської області за порушення присяги, внесену за результатами перевірки відомостей, викладених у скаргах директора НВО ТОВ "Агро-Інтер" Васюка М.Г., направлених на адресу Вищої ради юстиції заступником Міністра Кабінету Міністрів України - Урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики Богданом А.Й., заступником Глави Адміністрації Президента України - Керівником Головного управління з питань судової реформи та судоустрою Портновим А.В.
9. Відхилено пропозицію члена Вищої ради юстиції від 15 червня 2010 року про внесення подання про звільнення САВИНСЬКОГО Григорія Борисовича з посади судді Лохвицького районного суду Полтавської області.
10. Відхилено пропозицію члена Вищої ради юстиції від 12 березня 2010 року про внесення подання про звільнення СТРУКОВА Олександра Михайловича з посади судді Октябрського районного суду міста Полтави за порушення присяги, внесену за результатами перевірки відомостей, викладених у заяві тимчасового адміністратора ТОВ "Укрпромбанк" Раєвського К.Є. від 15 жовтня 2010 року.
11. Відхилено пропозицію члена Вищої ради юстиції від 26 липня 2010 року про внесення подання про звільнення СТРУКОВА Олександра Михайловича з посади судді Октябрського районного суду міста Полтави за порушення присяги.
12. Відхилено пропозицію члена Вищої ради юстиції від 3 вересня 2013 року про внесення подання про звільнення БУЛКИ Володимира Ігоровича з посади судді господарського суду Івано-Франківської області за порушення присяги, внесену за результатами перевірки відомостей, викладених у зверненні голови правління відкритого акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "Чернігівгаз" Ярової А.А. від 14 червня 2010 року, направленому до Вищої ради юстиції 5 липня 2010 року заступником Глави Адміністрації Президента України - Керівником Головного управління з питань судової реформи та судоустрою Портновим А.В.
13. Відхилено пропозицію члена Вищої ради юстиції від 3 березня 2013 року про внесення подання про звільнення ВОЛЧКА Андрія Ярославовича з посади судді Києво-Святошинського районного суду Київської області за порушення присяги, внесену за результатами перевірки відомостей, викладених у зверненні в.о. Голови Національного банку України Соркіна І.В. від 21 листопада 2012 року.
14. Відхилено пропозицію члена Вищої ради юстиції від 4 лютого 2013 року про внесення подання про звільнення ДЯЧЕНКО Тетяни Геннадіївни з посади судді господарського суду Одеської області за порушення присяги, внесену за результатами перевірки відомостей, викладених у зверненні керуючого санацією державної судноплавної компанії "Чорноморське морське пароплавство" Хайла М.В. від 20 березня 2012 року.
15. Відкликано пропозицію члена Вищої ради юстиції від 28 - 29 жовтня 2013 року про внесення подання про звільнення КРИВОВ'ЯЗА Андрія Петровича з посади судді Святошинського районного суду міста Києва за порушення присяги, внесену за результатами перевірки відомостей, викладених у зверненні народного депутата України Романюка Р.С. від 17 квітня 2013 року, та затверджено результати перевірки з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення вказаного судді з посади за порушення присяги.
16. Залишено без розгляду пропозицію члена Вищої ради юстиції від 1 жовтня 2012 року про внесення подання про звільнення СЕРЕДИ Анатолія Васильовича з посади судді Автозаводського районного суду міста Кременчука Полтавської області за порушення присяги, внесену за результатами перевірки відомостей, викладених у колективному зверненні представників ВАТ "Кременчуцький завод технічного вуглецю" від 12 березня 2012 року, направленому Головою Комітету Верховної Ради України з питань правосуддя Ківаловим С.В., листах-клопотаннях представників ВАТ "КЗТВ" та ТОВ СП "Хімопол" Овчаренка В.Ю. і Багрича Є.Л. від 11 травня 2012 року.
17. Відхилено пропозицію члена Вищої ради юстиції від 10 вересня 2013 року про внесення подання про звільнення СНЕГІРЬОВА Віталія Андрійовича з посади судді Брянківського міського суду Луганської області за порушення присяги, внесену за результатами перевірки відомостей, викладених у зверненні голови апеляційного суду Луганської області Бєсєди В.І. від 28 серпня 2012 року.
18. Відхилено пропозицію члена Вищої ради юстиції від 22 жовтня 2013 року про внесення подання про звільнення СНЕГІРЬОВА Віталія Андрійовича з посади судді Брянківського міського суду Луганської області за порушення присяги, внесену за результатами перевірки відомостей, викладених у зверненні Голови Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тевелєва Д.М. від 1 березня 2013 року.
19. Відхилено пропозицію члена Вищої ради юстиції від 14 квітня 2011 року про внесення подання про звільнення ШКЛЯНКИ Марії Петрівни з посади судді Дарницького районного суду міста Києва за порушення присяги.
20. Прийнято рішення про часткове задоволення скарги судді Ясинуватського міськрайонного суду Донецької області ГАВРИЛЮКА Олександра Івановича на рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 14 березня 2013 року.
21. Прийнято рішення про відмову у задоволенні скарги судді Київського районного суду міста Донецька ПАВЛЕНКО Людмили Миколаївни на рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 8 листопада 2012 року.
22. Прийнято рішення про відмову в задоволенні скарги судді Центрального районного суду міста Миколаєва РУДЯКА Андрія Олександровича на рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 23 травня 2013 року.
23. Прийнято рішення про відмову у задоволенні скарги судді Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області ТРОФИМОВОЇ Надії Анатоліївни на рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 31 січня 2013 року.
24. Прийнято рішення про задоволення скарги судді Суворовського районного суду міста Одеси ШУРУПОВА В'ячеслава Вікторовича на рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 17 січня 2013 року, рішення ВККСУ скасовано та закрито дисциплінарне провадження.
25. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за скаргами Косенко Г.І. від 20 липня, 11 жовтня 2011 року та її клопотанням від 2 серпня 2011 року, з висновком про відсутність підстав для відкриття дисциплінарного провадження стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ КОЛОДІЙЧУКА Віктора Миколайовича та про відсутність підстав для внесення подання про звільнення БАРАНОВСЬКОЇ Людмили Василівни з посади судді апеляційного суду міста Києва за порушення присяги.
26. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за заявою адвоката Поліщука С.В. від 11 січня 2013 року, з висновком про відсутність підстав для відкриття дисциплінарного провадження стосовно суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ЛЕСЬКО Алли Олексіївни, ХОПТИ Сергія Федоровича, ЧЕРВИНСЬКОЇ Марини Євгеніївни.
27. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за скаргою в.о. генерального директора державного підприємства "Суднобудівний завод ім. 61 комунара" Берка В.М. від 12 квітня 2013 року, з висновком про відсутність підстав для відкриття дисциплінарного провадження стосовно судді Вищого адміністративного суду України ШИПУЛІНОЇ Тетяни Михайлівни.
28. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за скаргою Саєнко З.П. від 13 лютого 2012 року, з висновком про відсутність підстав для відкриття дисциплінарного провадження стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ СИТНІК Олени Миколаївни.
29. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за скаргою ліквідатора АБ "Банк регіонального розвитку" Євсієнка І.С. від 8 листопада 2011 року, з висновком про відсутність підстав для відкриття дисциплінарного провадження стосовно судді Вищого господарського суду України ПРОКОПАНИЧ Галини Кризостанівни та про відсутність підстав для внесення подання про звільнення ВОЛКОВА Романа Володимировича з посади судді господарського суду Одеської області і НОВІКОВОЇ Рити Георгіївни з посади судді господарського суду Дніпропетровської області (за дії, вчинені на посадах суддів Вищого господарського суду України) за порушення присяги.
30. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за скаргами генерального директора приватного акціонерного товариства "Спільне Українсько-Болгарське підприємство "Богдан" Сидоренка В.О., з висновком про відсутність підстав для відкриття дисциплінарного провадження стосовно суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ЖУРАВЕЛЬ Валентини Іванівни, ГОРЕЛКІНОЇ Наталі Андріївни, ЄВТУШЕНКО Олени Іванівни.
31. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за скаргами голови Одеської обласної організації Громадської організації "Всеукраїнська спілка радянських офіцерів" Лямзіна А.В., голови комітету правового і соціального захисту звільнених військовослужбовців та членів їх сімей Трутенка В.П., надісланими на адресу Вищої ради юстиції Генеральною прокуратурою України та членом Вищої ради юстиції, з висновком про відсутність підстав для відкриття дисциплінарного провадження стосовно судді Верховного Суду України КРИВЕНКА Віктора Васильовича.
32. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за зверненнями в. о. директора Київського учбово-виробничого підприємства № 3 Українського товариства сліпих Силича О.В., одне з яких надіслане до Вищої ради юстиції Міністром Кабінету Міністрів України Лукаш О.Л., з висновком про відсутність підстав для відкриття дисциплінарного провадження стосовно суддів Вищого господарського суду України АЛЄЄВОЇ Інни В'ячеславівни, АКУЛОВОЇ Ніни Володимирівни, ЄВСІКОВА Олексія Олександровича.
33. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за скаргою Сегеди Ю.А. (представника Алексєєва О.В., Алексєєва В.І., Алексєєвої Н.С.), з висновком про відсутність підстав для відкриття дисциплінарного провадження стосовно суддів Вищого господарського суду України ДЕМИДОВОЇ Алли Маркіянівни, ВОЛІКА Івана Миколайовича.
34. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за зверненням генерального директора ТОВ "Далекий Схід ТПТ" Михайловського М.К., з висновком про відсутність підстав для відкриття дисциплінарного провадження стосовно суддів Вищого господарського суду України ЗАПОРОЩЕНКА Михайла Дмитровича, АКУЛОВОЇ Ніни Володимирівни, ВЛАДИМИРЕНКО Світлани В'ячеславівни.
35. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за скаргою Кіндзерської Н.Й., надісланої до Вищої ради юстиції членом Вищої ради юстиції, з висновком про відсутність підстав для відкриття дисциплінарного провадження стосовно суддів Вищого господарського суду України АКУЛОВОЇ Ніни Володимирівни, ВЛАДИМИРЕНКО Світлани В'ячеславівни, ЗАПОРОЩЕНКА Михайла Дмитровича.
36. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за скаргою Біронта М.П., з висновком про відсутність підстав для відкриття дисциплінарного провадження стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ СИТНІК Олени Миколаївни.
37. Затверджено результати проведеної членом Вищої ради юстиції перевірки відомостей, викладених у протоколі засідання Міжвідомчої комісії з питань протидії поглинанню та захопленню підприємств від 29 травня 2012 року № 15, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення ШКУРДОВОЇ Людмили Миколаївни, ЗЕЛЕНІНОЇ Наталії Іванівни, ЯРМАК Ольги Михайлівни з посад суддів господарського суду міста Києва, ПАШКІНОЇ Світлани Анатоліївни, БАРАНЦЯ Олександра Миколайовича, КАЛАТАЙ Надії Феліксівни, ДИКУНСЬКОЇ Світлани Ярославівни, АЛДАНОВОЇ Світлани Олександрівни, СІТАЙЛО Лесі Григорівни з посад суддів Київського апеляційного господарського суду, СТАНІКА Сергія Романовича з посади судді Київського апеляційного господарського суду (за дії, вчинені на посаді судді господарського суду міста Києва) за порушення присяги та з висновком про відсутність підстав для відкриття дисциплінарного провадження стосовно суддів Вищого господарського суду України МИРОШНІЧЕНКА Станіслава Володимировича, БАРИЦЬКОЇ Тетяни Луківни, ХРИПУНА Олега Олексійовича (на даний час суддя Київського апеляційного господарського суду).
38. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за зверненнями прокурора Волинської області Гіля А.І., одне з яких надіслане членом Вищої ради юстиції Кузьміним Р.Р., з висновком про відсутність підстав про внесення подання про звільнення ФІЛЮКА Петра Тодосьовича з посади судді апеляційного суду Волинської області за порушення присяги.
39. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за скаргою фінансового директора ПАТ "Броварський шиноремонтний завод" Шпильового Д.В. від 2 серпня 2012 року, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення ПАШКІНОЇ Світлани Анатоліївни, БАРАНЦЯ Олександра Миколайовича, КАЛАТАЙ Надії Феліксівни з посад суддів Київського апеляційного господарського суду за порушення присяги.
40. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за зверненням Голови Державної міграційної служби України Ворони Д.М., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення суддів районних судів Миколаївської, Харківської, Сумської, Черкаської областей, а також судів районних судів Автономної Республіки Крим, Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Полтавської, Тернопільської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей та міста Києва з посад за порушення присяги.
41. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за депутатським зверненням народного депутата України Яценюка А.П. від 2 листопада 2012 року, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення ФЕДОРЧУКА Андрія Богдановича, АМЕЛЬОХІНА Віталія В'ячеславовича, КАЧУРА Ігоря Анатолійовича, ДАНИЛИШИНА Віктора Михайловича та ШУЛЕЖКА Віктора Петровича з посад суддів окружного адміністративного суду міста Києва за порушення присяги.
42. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за скаргами Погребняка О.В., надісланими до Вищої ради юстиції заступником Голови Верховної Ради України Кошулинським Р.В., народним депутатом України Ляшком О.В. та членом Вищої ради юстиції Темкіжевим І.Х., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення ЛИСЕНКА Володимира Васильовича з посади судді Києво-Святошинського районного суду Київської області за порушення присяги.
43. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за зверненням Міністра молоді та спорту України Сафіулліна Р.С. від 26 червня 2013 року, надісланим 29 липня 2013 року до Вищої ради юстиції членом Вищої ради юстиції Ківаловим С.В., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення ВЛАСЕНКОВОЇ Олени Олександрівни, КРОТЮКА Олександра Володимировича, ГОЛОВАНЬ Оксани Вікторівни з посад суддів окружного адміністративного суду міста Києва за порушення присяги.
44. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за зверненням Ярмоли М.С. від 12 жовтня 2010 року, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення ПАРАМОНОВА Михайла Леонідовича з посади судді Дарницького районного суду міста Києва за порушення присяги.
45. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за зверненнями заступника Голови Національної асоціації адвокатів України, Ради адвокатів України Коваль К.П. від 17 липня 2013 року, адвоката, члена Ради адвокатів України Кошелі В.В. від 10 та 13 червня 2013 року, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення ЖИГАНСЬКОЇ Наталії Михайлівни та УЛІГАНИНЦЯ Павла Івановича з посад суддів Свалявського районного суду Закарпатської області за порушення присяги.
46. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за зверненнями першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Безуглого М.Д. від 8 квітня 2011 року, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення ПІНТЕЛІНОЇ Тетяни Георгіївни з посади судді господарського суду Херсонської області за порушення присяги.
47. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за зверненнями заступника Генерального прокурора України Гаврилюка М.І. від 12 жовтня 2012 року, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення ШИРІНСЬКОЇ Оксани Харисівни та ЦИГАНІЯ Сергія Ілларіоновича з посад суддів Голопристанського районного суду Херсонської області за порушення присяги.
48. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за скаргою Тинного І.В. від 18 жовтня 2011 року, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення РОМАНА Олександра Андрійовича та ВАСИЛЬЧЕНКА Олега Васильовича з посад суддів Подільського районного суду міста Києва за порушення присяги.
49. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за зверненням в.о. Голови Національного банку України Соркіна І.В. від 21 листопада 2012 року, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення МЕРЕЖКО Марини Василівни, ОНОШКО Галини Михайлівни, ГУЛЯ В'ячеслава Володимировича з посад суддів апеляційного суду Київської області, МАЛЯРЕНКА Артема Васильовича, МАТВЄЄВОЇ Олени Анатоліївни, ПИСАНОЇ Таміли Олександрівни з посад суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ за порушення присяги.
50. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за колективним зверненням представників ВАТ "Кременчуцький завод технічного вуглецю" Балдіса М.М., Яворського В.В. та інших від 12 березня 2012 року, направленим Головою Комітету Верховної Ради України з питань правосуддя Ківаловим С.В., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення САВІЧЕВА Володимира Олександровича з посади судді Автозаводського районного суду міста Кременчука Полтавської області за порушення присяги.
51. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за зверненнями в.о. голови Київського окружного адміністративного суду Штогуна С.Г. від 12 травня 2010 року та т.в.о. заступника начальника Управління Служби Безпеки України у м. Києві - начальника спецпідрозділу Сморчкова О.М. від 19 квітня та 18 червня 2010 року, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення БЕРЕГОВОГО Юрія Миколайовича з посади судді Київського окружного адміністративного суду за порушення присяги.
52. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за зверненням народного депутата України Усаченка Л.М. від 18 листопада 2005 року, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення УМНОВОЇ Олени Володимирівни з посади судді Печерського районного суду міста Києва (нині суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ) за порушення присяги.
53. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за колективним зверненням народних депутатів України Вернигори Л.М., Мельника М.І. та інших від 28 лютого 2005 року, Голови Фонду державного майна України Семенюк В.П. від 1 червня 2005 року, заступника Секретаря РНБО України Петроченка Ю.А. від 6 липня 2005 року, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення УМНОВОЇ Олени Володимирівни з посади судді Печерського районного суду міста Києва (нині суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ) за порушення присяги.
54. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за заявою Каюли К.А., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення ФЕЙІРА Олександра Олександровича з посади судді Берегівського районного суду Закарпатської області, БОДНАР Оксани Василівни, ДРОБОТІ Віталія Васильовича, МАЦУНИЧА Михайла Васильовича з посад суддів апеляційного суду Закарпатської області за порушення присяги.
55. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за скаргою Пісьмінецького М.В., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення МІЩЕНКА Володимира Івановича з посади судді господарського суду Миколаївської області за порушення присяги.
56. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за скаргою Панасюк Т.О. від 29 листопада 2012 року, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення АТАМАНЮКА Германа Степановича, ЛЯГІНОЇ Олени Володимирівни з посад суддів Бахчисарайського районного суду Автономної Республіки Крим та ОНИЩЕНКО Тетяни Сергіївни, СОКОЛА Віктора Степановича, КУРИЛЕНКА Олега Станіславовича з посад суддів апеляційного суду Автономної Республіки Крим за порушення присяги.
57. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за депутатським зверненням народного депутата України Волинця Є.В. в інтересах ТОВ "Компанія "Бізнесторгінвест", з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення ВИШАРА Ігоря Юрійовича з посади судді Вінницького міського суду Вінницької області (за дії, вчинені на посаді судді Ленінського районного суду міста Вінниці) за порушення присяги.
58. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за зверненням Височанського В.В. від 12 липня 2013 року, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення ГАЙДУКА Андрія Мар'яновича з посади судді Дрогобицького міськрайоного суду Львівської області за порушення присяги.
59. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за зверненнями Шелемехи А.П., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ СТУПАК Ольги В'ячеславівни (за дії, вчинені на посаді судді Деснянського районного суду міста Києва), ЖУРАВЕЛЬ Валентини Іванівни, КАРПЕНКО Світлани Олексіївни (за дії, вчинені на посадах суддів апеляційного суду міста Києва), Київського апеляційного адміністративного суду ГУБСЬКОЇ Олени Анатоліївни (за дії, вчинені на посаді судді Дніпровського районного суду міста Києва), апеляційного суду міста Києва ВОЛКОВОЇ Любові Олександрівни, СЛОБОДЯНЮК Світлани Василівни, РАТНІКОВОЇ Валентини Миколаївни, СЕМЕНЮК Тетяни Анатоліївни з посад за порушення присяги.
60. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за зверненням начальника слідчого відділу Генеральної прокуратури України Жербицького В.Г. від 8 червня 2010 року, направленим до Вищої ради юстиції Адміністрацією Президента України 17 червня 2010 року, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення ЧЕРЕПІЯ Петра Миколайовича з посади судді Івано-Франківського окружного адміністративного суду за порушення присяги.
61. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за депутатським запитом народного депутата України Власенка С.В. від 7 липня 2011 року, направленим до Вищої ради юстиції Головою Верховної Ради України Литвином В.М., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення КІРЄЄВА Родіона Володимировича з посади судді Печерського районного суду міста Києва за порушення присяги.
62. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за депутатським запитом народних депутатів України Шустік О.Ю., Шкіля А.В., Боднар О.Б. від 7 липня 2011 року, направленим до Вищої ради юстиції Головою Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення та правоохоронної діяльності Швецем В.Д., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення КІРЄЄВА Родіона Володимировича з посади судді Печерського районного суду міста Києва за порушення присяги.
63. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за депутатськими зверненнями народних депутатів України Кожем'якіна А.А., Дубіля В.О., Забзалюка Р.О., Міщенка С.Г., Костенка П.І., Кошина С.М., Кравчука В.П., Крайнього В.Г., Лемзи В.Д., Павловського АМ., Суслова Є.І., Сочки О.О., Кальченка В.М., Подгорного С.П., Скибінецького О.М., Саса С.В., Семерака О.М., Прокопчука Ю.В., Сенченка А.В., Деревляного В.Т., Косіва М.В., Одарченка Ю.В. та Волинця М.Я., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення КІРЄЄВА Родіона Володимировича з посади судді Печерського районного суду міста Києва за порушення присяги.
64. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за скаргами Шарандіної С.Р., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення ШАРГАРОВСЬКОЇ Валентини Іванівни з посади судді Стахановського міського суду Луганської області за порушення присяги.
65. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за зверненнями Сегеди Ю.А., два з яких надіслані до Вищої ради юстиції Міжвідомчою комісією з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств Кабінету Міністрів України, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення суддів Вищого адміністративного суду України РОЗВАЛЯЄВОЇ Тетяни Самуілівни, Вищого господарського суду України ЄВСІКОВА Олексія Олександровича з посад за порушення присяги.
66. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за зверненням Найди В.П. та Воронцової Л.О., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення суддів Вищого адміністративного суду України ШВЕДА Едуарда Юрійовича (за дії, вчинені на посаді судді господарського суду Харківської області), господарського суду Харківської області ЯРИЗЬКА Володимира Олександровича з посад за порушення присяги.
67. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення ЦАРЮКА Володимира Володимировича, ЦАРЮК Лілії Михайлівни з посад суддів апеляційного суду Миколаївської області за порушення присяги.
68. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за зверненням голови апеляційного суду Кіровоградської області Мельника В.В. від 17 січня 2013 року, надісланим до Вищої ради юстиції Радником Президента України Портновим А. В. від 14 березня 2013 року, щодо наявності підстав для звільнення ПАСІЧНИКА Дмитра Івановича з посади судді Кіровоградського районного суду Кіровоградської області за порушення присяги.
69. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за зверненням народного депутата України Олійника С.В. від 6 жовтня 2011 року, направленим членом Вищої ради юстиції, скаргою Карельської Л.В. та Карельського С.М. від 11 листопада 2011 року, щодо наявності підстав для звільнення судді апеляційного суду міста Севастополя АНДРЕЙЧЕНКО Альони Анатоліївни з посади за порушення присяги.
70. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за скаргами Настуняк Р.І., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення ШИДЛОВСЬКОГО Олексія Вячеславовича з посади судді Вінницького міського суду Вінницької області (за дії, вчинені на посаді судді Староміського районного суду міста Вінниці) за порушення присяги.
71. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції, за скаргою Голови правління кредитної спілки "Імперіал ЛТД" Ямполь Л.Д. від 30 квітня 2013 року, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення ОЗЕРОВА Віталія Олександровича з посади судді Старобільського районного суду Луганської області за порушення присяги.
72. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за скаргою Озерова В.О. від 13 лютого 2012 року, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення ХАРЧЕНКО Юлії Володимирівни та ТАНЦЮРИ Катерини Олексіївни з посад суддів Одеського окружного адміністративного суду за порушення присяги.
73. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за зверненнями Бевза Х.М. та Мосійчук Г.А. від 8 серпня 2012 року, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення БУРБЕЛИ Юрія Сергійовича з посади судді Києво-Святошинського районного суду Київської області за порушення присяги.
74. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за зверненням представника працівників ДП ВО "Київський радіозавод" Горової В.А. від 10 жовтня 2011 року, надісланим до Вищої ради юстиції членом Вищої ради юстиції 1 листопада 2011 року, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення суддів Київського апеляційного господарського суду ВЕРХОВЦЯ Анатолія Анатолійовича та Вищого господарського суду України ПОЛЯКОВА Бориса Мойсейовича з посад за порушення присяги.
75. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за скаргою Новосвітної Л.М. від 14 вересня 2010 року, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення суддів Котовського міськрайонного суду Одеської області НІКІТІШИНА Віктора Петровича, апеляційного суду Одеської області ФАЛЬЧУКА Валерія Павловича, Вищого адміністративного суду України ЄРЬОМІНА Анатолія Васильовича (за дії, вчинені на посаді судді апеляційного суду Одеської області) з посад за порушення присяги.
76. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за зверненням заступника голови Державної податкової адміністрації України Малікова В.О. від 11 січня 2011 року, направленим до Вищої ради юстиції 3 лютого 2011 року членом Вищої ради юстиції, щодо наявності підстав для внесення подання про звільнення СТРУКОВА Олександра Михайловича з посади судді Октябрського районного суду міста Полтави за порушення присяги.
77. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за зверненням першого заступника Голови Служби безпеки України Шатковського П.М., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення суддів Харківського апеляційного господарського суду КАМИШЕВОЇ Людмили Миколаївни, ТЕРЕЩЕНКО Оксани Іванівни та МЕДУНИЦІ Ольги Євгенівни з посад за порушення присяги.
78. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за скаргами директора ТОВ "Гостинець" Гринди Ю.В., направленими до Вищої ради юстиції народним депутатом України VI скликання Чудновим В.М., Адміністрацією Президента України та безпосередньо заявницею, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення суддів Львівського апеляційного господарського суду БОНК Тетяни Богданівни, МАРКА Романа Івановича, БОЙКО Світлани Михайлівни та судді господарського суду Івано-Франківської області ФАНДИ Оксани Михайлівни з посад за порушення присяги.
79. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції за зверненням голови правління відкритого акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "Чернігівгаз" Ярової А.А. від 18 листопада 2010 року з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення ТОЛПИГО Валентини Іванівни з посади судді господарського суду Автономної Республіки Крим за порушення присяги.
80. Затверджено результати перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції, за зверненням Голови ради адвокатів міста Києва Рафальської І.В. від 26 червня 2013 року, направленим до Вищої ради юстиції Національною асоціацією адвокатів України, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення МЕДВІДЬ Наталії Олександрівни з посади судді Києво-Святошинського районного суду Київської області за порушення присяги, та підтримано пропозицію направити результати вказаної перевірки до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України для вирішення питання про притягнення зазначеної судді до дисциплінарної відповідальності.
81. Закрито дисциплінарне провадження стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ТЕЛЬНІКОВОЇ Ірини Георгіївни.
82. За результатами розгляду матеріалів за повідомленням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 26 листопада 2013 року прийнято рішення про внесення подання про звільнення ПАРИНЮКА Сергія Івановича з посади судді Ширяївського районного суду Одеської області у зв'язку з набранням законної сили обвинувальним вироком щодо нього.
83. Прийнято рішення про внесення подань про звільнення суддів з посад у відставку:
1.
Алєєвої Наталі Галівни
-
судді апеляційного суду міста Севастополя;
2.
Батченка Вячеслава Григоровича
-
судді Корабельного районного суду міста Миколаєва;
3.
Валуєвої Валентини Григорівни
-
судді Дзержинського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області;
4.
Гергелижиу Ремуса Федоровича
-
судді Хотинського районного суду Чернівецької області;
5.
Горбенко Світлани Анатоліївни
-
судді Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області;
6.
Горошко Лідії Богданівни
-
судді Кам'янка-Бузького районного суду Львівської області
7.
Григор'євої Алли Олексіївни
-
судді Дзержинського районного суду міста Харкова;
8.
Дубініна Віталія Івановича
-
судді Деснянського районного суду міста Києва;
9.
Євдокімової Ірини Арсентіївни
-
судді Гагарінського районного суду міста Севастополя;
10.
Кривов'яза Андрія Петровича
-
судді Святошинського районного суду міста Києва;
11.
Лісняк Віри Сергіївни
-
судді апеляційного суду Дніпропетровської області;
12.
Лясковської Валентини Іванівни
-
судді апеляційного суду міста Києва;
13.
Максимюка Романа Юрійовича
-
судді Коломийського міськрайонного - суду Івано-Франківської області;
14.
Мішіна Миколи Івановича
-
судді Шполянського районного - суду Черкаської області;
15.
Переверзєвої Галини Семенівни
-
судді Ялтинського міського суду Автономної Республіки Крим;
16.
Полтавцевої Галини Андріївни
-
судді апеляційного суду міста Києва;
17.
Прудніка Олега Анатолійовича
-
судді Оболонського районного суду міста Києва;
18.
Резникової Лілії Володимирівни
-
судді апеляційного суду Донецької області;
19.
Ригіної Любові Михайлівни
-
судді Залізничного районного суду міста Львова;
20.
Сегал Лілії Борисівни
-
судді Первомайського міського - суду Луганської області;
21.
Следя Василя Максимовича
-
судді Кодимського районного - суду Одеської області;
22.
Суржика Миколи Миколайовича
-
судді апеляційного суду Кіровоградської області;
23.
Черняк Любові Олександрівни
-
судді господарського суду Волинської області;
24.
Ясинського Олександра Володимировича
-
судді Селидівського міського суду Донецької області.
84. Залишено без розгляду результати щодо внесення подання про звільнення у зв'язку із закінченням строку, на який призначено, КУКОВЕНКОВА Сергія Володимировича з посади судді Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області.