ВИЩА РАДА ЮСТИЦІЇ
ДОВІДКА
19.03.2013 № 4

Про результати розгляду питань порядку денного

1. За поданням Ради суддів загальних судів Вища рада юстиції прийняла рішення про призначення:
МІЛАША Сергія Павловича - заступником голови апеляційного суду Полтавської області;
ГРОШЕВОЇ Олени Юріївни - заступником голови апеляційного суду Харківської області;
БЄГУНОВОЇ Ольги Вікторівни - головою Кролевецького районного суду Сумської області;
ГОЛУБКІНА Олександра Івановича - головою Центрального районного суду м. Миколаєва;
ГУМЕННОГО Зіновія Івановича - головою Чугуївського міського суду Харківської області;
КОРОБОВА Сергія Олександровича - головою Рівненського районного суду Рівненської області;
КОРОЛЬ Тетяни Вікторівни - головою Вовчанського районного суду Харківської області;
ЛЮБИ Валентини Іванівни - головою Борівського районного суду Харківської області;
МИХАЛЮКА Олександра Павловича - головою Баранівського районного суду Житомирської області;
МРИНСЬКОГО Миколи Михайловича - головою Жовтоводського міського суду Дніпропетровської області;
НЕЗНАМОВОЇ Ірини Миколаївни - головою Кузнецовського міського суду Рівненської області;
ПОКАЛЬЧУКА Юрія Михайловича - головою Нововодолазького районного суду Харківської області;
РУДЯКА Олександра Сергійовича - головою Заводського районного суду м. Миколаєва;
СТЕЦИКА Ярослава Євстахійовича - головою Мостиського районного суду Львівської області;
СТЕЦЕНКО Валентини Сергіївни - головою Буринського районного суду Сумської області;
СТРОНИ Тетяни Григорівни - головою Турківського районного суду Львівської області;
ВОВК Людмили Володимирівни - заступником голови Краснокутського районного суду Харківської області;
ГУСАРА Павла Івановича - заступником голови Красноградського районного суду Харківської області;
ЗАРУБИ Петра Івановича - заступником голови Дарницького районного суду м. Києва;
НАБУДОВИЧ Ірини Олександрівни - заступником голови Дарницького районного суду м. Києва;
ПОМАЗАН Вікторії Анатоліївни - заступником голови Лозівського міськрайонного суду Харківської області;
ТАНАСЕВИЧ Олени Віталіївни - заступником голови Печенізького районного суду Харківської області;
ШАБАС Ольги Сергіївни - заступником голови Золочівського районного суду Харківської області;
ЯЦЕНКА Євгена Івановича - заступником голови Зачепилівського районного суду Харківської області.
2. Прийнято рішення про внесення подань про звільнення суддів з посад за загальними обставинами:
2.1. У зв'язку з поданням заяви про відставку:
Антоновського Олега Олексійовича - судді Заліщицького районного суду Тернопільської області;
Дяченко Світлани Петрівни - судді Донецького апеляційного адміністративного суду;
Козирєвої Галини Михайлівни - судді Харківського районного суду Харківської області;
Кузевича Йосифа Ярославовича - судді Бучацького районного суду Тернопільської області;
Непоради Миколи Петровича - судді Київського районного суду м. Одеси;
Синьогуб Марії Сидорівни - судді Нововоронцовського районного суду Херсонської області.
2.2. У зв'язку з поданням заяви про звільнення за власним бажанням:
Заріцького Сергія Миколайовича - судді Вишгородського районного суду Київської області.
3. Прийнято рішення про відмову у внесенні подань про звільнення суддів з посад за загальними обставинами у зв'язку з поданням заяви про звільнення за власним бажанням:
Козака Андрія Володимировича - судді Довгинцівського районного суду м. Кривий Ріг Дніпропетровської області;
Середньої Наталії Григорівни - судді Довгинцівського районного суду м. Кривий Ріг Дніпропетровської області.
4. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ щодо неможливості здійснення повноважень за станом здоров'я суддею Ленінського районного суду м. Миколаєва Спінчевською Наталею Аліківною, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення названої судді з посади у зв'язку з неможливістю здійснювати повноваження за станом здоров'я.
5. Задоволено заяву кандидата на посаду судді вперше Гончар Наталії Миколаївни про поновлення строку для оскарження рішення ВККС від 12.11.2012 щодо встановлення результатів кваліфікаційного іспиту.
6. Відхилено пропозицію члена ВРЮ від 15.01.2013 про внесення подання про звільнення Брежнева Олександра Альбертовича з посади судді Київського районного суду м. Донецька за порушення присяги, внесену за результатами перевірки відомостей, викладених у рішенні Ради суддів № 1 від 17.02.2012 "Про стан організації діяльності місцевих та апеляційних загальних судів Донецької, Луганської, Сумської та Харківської областей при обранні запобіжного заходу у вигляді взяття під варту на стадії досудового слідства та додержання строків розгляду кримінальних справ, за якими підсудні тримаються під вартою, з огляду на вимоги Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практику Європейського суду з прав людини".
7. Відхилено пропозицію члена ВРЮ від 14.02.2013 про внесення подання про звільнення Федорчука Андрія Богдановича з посади судді Окружного адміністративного суду м. Києва та Чаку Євгена Васильовича з посади судді Київського апеляційного адміністративного суду за порушення присяги, внесену за результатами перевірки відомостей, викладених у скарзі генерального директора ТОВ "Боедем" Черепанова В.О., надісланій до ВРЮ 20 березня 2012 року членом ВРЮ, та у скаргах представника за довіреністю ТОВ "Боедем" Бован К.О. від 11.05.2012, одна з яких направлена 21 травня 2012 року до ВРЮ Головою Верховного Суду Пилипчуком П.П.
8. Відхилено пропозицію члена ВРЮ від 16.02.2010 про внесення подання про звільнення Кузюри Валентини Олександрівни з посади судді Бобровицького районного суду Чернігівської області за порушення присяги.
9. Відмовлено у задоволенні скарги судді Київського районного суду м. Донецька Брежнева Олександра Альбертовича на рішення ВККС від 28.08.2012.
10. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за зверненням міністра освіти і науки, молоді та спорту Табачника Д.В. від 16.07.2012, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Пащенка Костянтина Сергійовича з посади судді Окружного адміністративного суду м. Києва за порушення присяги.
11. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за скаргою фізичної особи - підприємця Сінченка О.А. від 19.06.2012, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Гончарова Сергія Августовича з посади судді Київського апеляційного господарського суду (за дії, вчинені на посаді судді господарського суду Донецької області) за порушення присяги.
12. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за депутатським зверненням народного депутата Симоненка П.М. від 01.09.2010 в інтересах членів Громадської організації "Не мовчи!" пам'яті Василя Карпенка", з висновками про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Жуковського Сергія Олександровича, Короя Віктора Дмитровича з посад суддів Малиновського районного суду м. Одеси, Терзі Ігоря Георгійовича з посади судді Приморського районного суду м. Одеси, Іванчука Валентина Івановича з посади судді Комінтернівського районного суду Одеської області за порушення присяги.
13. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за зверненням начальника Державного підприємства "Євпаторійський морський торговельний порт" Кутафіна І.І. від 18.06.2012, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Кушнової Альони Олександрівни з посади судді Окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим за порушення присяги.
14. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за скаргою представника ПАТ "Дочірній банк Сбербанку Росії" Корецького І.Г. від 18.05.2011, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Міщенка Володимира Івановича з посади судді господарського суду Миколаївської області за порушення присяги.
15. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за скаргою голови Горенської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області Драпея А.М. від 26.08.2011, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Домнічевої Ірини Олексіївни з посади судді господарського суду м. Києва за порушення присяги.
16. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за зверненнями Заревича М.Г., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Качмара Володимира Ярославовича з посади судді Львівського апеляційного адміністративного суду (за дії, вчинені на посаді судді Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області) за порушення присяги.
17. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за скаргою Бобошко Н.В. від 29.02.2012, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Зосименко Світлани Георгіївни з посади судді індустріального районного суду м. Дніпропетровська за порушення присяги.
18. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за зверненнями генерального директора підприємства з іноземною інвестицією "Айронімпекс-Україна" Сиволобцева О.Т. від 10 та 18.06.2010, направленими до ВРЮ народним депутатом Лемзою В.Д. та заступником глави Адміністрації Президента - керівником головного управління з питань судової реформи та судоустрою Портновим А.В., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Єфіменка Костянтина Сергійовича та Федусика Андрія Григоровича з посад суддів Одеського Окружного адміністративного суду за порушення присяги.
19. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за скаргою Мельника К.Г., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Поліщука Валерія Васильовича з посади судді Гайворонського районного суду Кіровоградської області за порушення присяги.
20. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за депутатськими зверненнями народного депутата VI скликання Кармазіна Ю.А. від 21.07.2010 в інтересах Соловйова Є.А. та Рассохи І.М., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Лазюка Сергія Володимировича та Шестака Олександра Івановича з посад суддів Дзержинського районного суду м. Харкова за порушення присяги.
21. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за скаргами адвоката Циганкова А.І. від 07.09.2011, з висновком про відсутність підстав для внесення про звільнення Осаулова Андрія Анатолійовича з посади судді Шевченківського районного суду м. Києва за порушення присяги.
22. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за зверненням начальника Управління Служби безпеки в Харківській області Полковниченка О.М. від 03.11.2010, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Русанової Вікторії Борисівни з посади судді Харківського апеляційного адміністративного суду за порушення присяги.
23. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за депутатським зверненням народного депутата Яценюка А.П. від 02.11.2012, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Степаненка Віктора Вікторовича з посади судді Васильківського міськрайонного суду Київської області за порушення присяги.
24. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за депутатським зверненням народного депутата Яценюка А.П. від 02.11.2012, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Степанової Оксани Сергіївни з посади судді Обухівського районного суду Київської області за порушення присяги.
25. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за зверненнями голови правління ПАТ "Укрсоцбанк" Тимонькіна Б.В. та фінансового директора цього банку Джакомо Волпі, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Попшой (Сіренко) Марини Олександрівни з посади судді центрально-міського районного суду м. Макіївки Донецької області за порушення присяги.
26. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за зверненням глави Адміністрації Президента Льовочкіна С.В. від 08.02.2011, та додаткової перевірки, проведеної за вказаним зверненням членом ВРЮ, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Ященка Миколи Анатолійовича з посади судді апеляційного суду м. Києва (за дії, вчинені на посаді судді Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області) за порушення присяги.
27. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ Колесниченком В.М. за скаргою голови Горенської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області Драпея А.М. від 11.01.2012, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Буравльова Сергія Івановича, Андрієнка Володимира Васильовича з посад суддів Київського апеляційного господарського суду та Вербицької Олесі Володимирівни з посади судді ВАС (за дії, вчинені на посаді судді Київського апеляційного господарського суду) за порушення присяги.
28. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за зверненням Булавко А.П. від 09.11.2012, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Коваленка Ігоря Володимировича з посади судді Ленінського районного суду м. Миколаєва за порушення присяги.
29. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за зверненням Тищенка В.Є. від 21.05.2010, надісланим до ВРЮ членом ВРЮ 08.06.2010, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Вовка Сергія Володимировича з посади судді Печерського районного суду м. Києва, Бартащук Людмили Вікторівни, Приндюк Марії Василівни, Полтавцевої Галини Андріївни, Чорного Олександра Миколайовича з посад суддів апеляційного суду м. Києва, Квасневської Наталі Дмитрівни з посади судді Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ (за дії, вчинені на посаді судді Печерського районного суду м. Києва) за порушення присяги.
30. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за зверненнями директора ГІП "Н-Транс" Подольного І.В., одне з яких скероване до ВРЮ Вищою кваліфікаційною комісією суддів, з висновком про відсутність підстав для відкриття дисциплінарного провадження стосовно суддів Вищого господарського суду Плюшка Ігоря Анатолійовича, Владимиренко Світлани Вячеславівни, Самусенко Світлани Сергіївни, Саранюка Василя Івановича, Запорощенка Михайла Дмитровича.
31. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за зверненнями Яценко А.В., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Лисенка Павла Пилиповича, Ямкової Оксани Олександрівни, Галущенка Олександра Івановича, Вовненко Галини Юхимівни, Кушнірової Тетяни Бабиківни, Буренкової Катерини Олександрівни, Колосовського Сергія Юрійовича, Базовкіної Тетяни Миколаївни, Лівінського Ігоря Володимировича з посад суддів апеляційного суду Миколаївської області за порушення присяги та з висновком про відсутність підстав для відкриття дисциплінарного провадження стосовно суддів ВСС Гримич Майї Костянтинівни, Олійник Алли Сергіївни, Амеліна В'ячеслава Івановича, Дербенцевої Тетяни Пилипівни, Карпенко Світлани Олексіївни, Нагорняка Володимира Анатолійовича, Євграфової Єлизавети Павлівни.
32. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за скаргою представника компанії "Квін холдингс Свіден АБ" Стасюка О.Л., з висновком про відсутність підстав для відкриття дисциплінарного провадження стосовно суддів Вищого господарського суду Шевчук Світлани Ростиславівни, Владимиренко Світлани В'ячеславівни, Демидової Алли Маркіянівни, Могила Сергія Костянтиновича та Панової Ірини Юріївни.
33. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за скаргами Острицького О.М. від 02.03.2012 та Табатадзе Н.М. від 14.05.2012, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Мороза Віктора Павловича з посади судді індустріального районного суду м. Дніпропетровська за порушення присяги.
34. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за скаргами Данильченка В.Р. та Данильченко О.О., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Бабайлової Лариси Михайлівни з посади судді Деснянського районного суду м. Києва за порушення присяги.
35. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за зверненням Дмитросевича Н.О., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Шостака Олександра Олександровича з посади судді Київського апеляційного адміністративного суду (за дії, вчинені на посаді судді Шевченківського районного суду м. Києва) за порушення присяги.
36. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за скаргою Макєєва В.І. від 07.07.2010, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Островської Наталі Ігорівни з посади судді Шевченківського районного суду Харківської області за порушення присяги.
37. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за зверненням голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, Яцука П.П. від 11.10.2012, з висновком про відсутність підстав для звільнення Огурцова Олексія Петровича з посади судді Окружного адміністративного суду м. Києва, Мамчура Ярослава Степановича, Горяйнова Андрія Миколайовича, Желтобрюх Ірини Леонтіївни з посад суддів Київського апеляційного адміністративного суду за порушення присяги.