ВИЩА РАДА ЮСТИЦІЇ
ДОВІДКА
12.02.2013 № 2

Про результати розгляду питань порядку денного

1. За поданням Ради суддів загальних судів ВРЮ прийняла рішення про призначення:
ЧЕРНУШЕНКА Антона Васильовича - головою апеляційного суду м. Києва;
ЖУРИБІДИ Бориса Миколайовича - головою Буського районного суду Львівської області;
ІОНЕНКО Тетяни Іванівни - головою Судацького міського суду Автономної Республіки Крим;
КОВАЛЬЧУК Олени Анатоліївни - головою Якимівського районного суду Запорізької області;
КОРЖОВА Анатолія Васильовича - головою Російського районного суду Запорізької області;
ЛИСЕНКА Валерія Миколайовича - головою Чутівського районного суду Полтавської області;
МИХАЙЛЕНКА Андрія Васильовича - головою Вінницького міського суду Вінницької області;
ПИСКУНОВА Василя Івановича - головою Дзержинського міського суду Донецької області;
ШИША Антона Борисовича - головою Новомиколаївського районного суду Запорізької області;
ШЕВЧЕНКА Віктора Івановича - головою Вільнянського районного суду Запорізької області;
ЯКОВЛЄВОЇ Марії Степанівни - головою Кам'янсько-Дніпровського районного суду Запорізької області;
БАХАЄВА Ігоря Махмудовича - заступником голови Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області;
КРОТІНОВА Віктора Олександровича - заступником голови Ленінського районного суду м. Донецька;
МЕЛЬНИК Ірини Геннадіївни - заступником голови Орджонікідзевського районного суду м. Маріуполя Донецької області;
ОКУНЬ Тетяни Вікторівни - заступником голови Комсомольського міського суду Полтавської області;
ОРЄХОВА Олега Івановича - заступником голови Ворошиловського районного суду м. Донецька;
УРЖУМОВОЇ Наталі Валеріївни - заступником голови Залізничного районного суду м. Сімферополя Автономної Республіки Крим;
ХОМІНЕЦЬ Ірини Володимирівни - заступником голови Харцизького міського суду Донецької області.
2. За поданням Ради суддів загальних судів ВРЮ прийняла рішення про призначення КІР'ЯКОВОЇ Наталі Павлівни на посаду голови Жовтневого районного суду м. Маріуполя Донецької області та звільнення її з посади заступника голови цього суду.
3. За поданням Ради суддів загальних судів ВРЮ прийняла рішення про призначення ПИЛИПЧУКА Олега Володимировича на посаду голови Томашпільського районного суду Вінницької області та звільнення його з посади заступника голови цього суду.
4. За поданням Ради суддів загальних судів ВРЮ прийняла рішення про призначення ТЕРЕЩЕНКА Дмитра Володимировича на посаду голови Кіровоградського районного суду Кіровоградської області та звільнення його з посади заступника голови цього суду.
5. Відмовлено у задоволенні скарги Молчанової Наталії Володимирівни на рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів від 07.11.2012 щодо встановлення результатів кваліфікаційного іспиту.
6. Прийнято рішення про внесення подань про звільнення суддів з посад за загальними обставинами:
6.1. У зв'язку з поданням заяви про відставку:
Балтака Олега Олексійовича - судді господарського суду Вінницької області;
Вовченка Віталія Миколайовича - судді апеляційного суду м. Києва;
Грекової Галини Федорівни - судді Глухівського міськрайонного суду Сумської області;
Ольховської Олени Володимирівни - судді Тельманівського районного суду Донецької області;
Продаєвича Валентина Олександровича - судді господарського суду Одеської області.
6.2. У зв'язку з поданням заяви про звільнення за власним бажанням:
Папуші Олександра Віталійовича - судді Окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим.
7. Відхилено пропозицію члена ВРЮ від 04.03.2010 про внесення подання про звільнення Савченка Анатолія Григоровича з посади судді Октябрського районного суду м. Полтави за порушення присяги, внесену за результатами перевірки відомостей, викладених у заяві тимчасового адміністратора ТОВ "Укрпромбанк" Раєвського К.Є. від 15.10.2010.
8. Відхилено пропозицію члена ВРЮ від 24.03.2011 про внесення подання про звільнення Дубас Тетяни Володимирівни з посади судді Києво-Святошинського районного суду Київської області за порушення присяги, внесену за результатами перевірки відомостей, викладених у зверненні Самарець А.М. від 30.07.2009.
9. Відхилено пропозицію члена ВРЮ від 05.08.2011 про внесення подання про звільнення Крамаренка Андрія Івановича з посади судді Бердянського міськрайонного суду Запорізької області за порушення присяги.
10. Відхилено пропозицію члена ВРЮ від 25.05.2011 про внесення подання про звільнення Ференца Андрія Миколайовича з посади судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області за порушення присяги.
11. Відхилено пропозицію члена ВРЮ від 06.02.2012 про внесення подання про звільнення Баренко Сахібжамал Гайнулівни з посади судді Житомирського районного суду Житомирської області за порушення присяги, внесену за результатами перевірки відомостей, викладених у зверненнях адвоката Шелепи А.П. від 29.07, 31.10, 25.11.2009, зверненнях Харчука В.В. від 06, 20.09.2010 та 27.08.2011, доповненнях до звернень Харчука В.В. від 30.09.2011, зверненні Харчука В.В. від 01.10.2010, направленому народним депутатом Ляшком О.В. 07.10.2010, Носадчука В. М. від 20.10.2011 в інтересах потерпілих у кримінальній справі за обвинуваченням Харчука В.В.
12. Відхилено пропозицію члена ВРЮ від 14.06.2012 про внесення подання про звільнення Андрощука Віктора Васильовича з посади судді Заводського районного суду м. Миколаєва за порушення присяги, внесену за результатами перевірки відомостей, викладених у зверненні В. Синельникова від 28.02.2012.
13. Відхилено пропозицію члена ВРЮ від 15.10.2012 про внесення подання про звільнення Федчишена Сергія Андрійовича з посади судді Вінницького міського суду Вінницької області (за дії, вчинені на посаді судді Ленінського районного суду м. Вінниці) за порушення присяги, внесену за результатами перевірки відомостей, викладених у скарзі директора ТОВ "Компанія "Бізнесторгінвест" Кушніренка С.М. від 02.08.2012.
14. Відмовлено в задоволенні скарги судді Корабельного районного суду м. Миколаєва Безпрозванного Володимира Васильовича на рішення ВККС від 16.05.2012.
15. Відмовлено в прийнятті до розгляду скарги судді Тернівського районного суду м. Кривий Ріг Дніпропетровської області Коноваленка Максима Івановича на рішення ВККС від 24.05.2012.
16. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за його зверненням від 20.07.2011, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Громова Іллі Борисовича з посади судді Хортицького районного суду м. Запоріжжя за порушення присяги.
17. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за скаргою адвоката Лутовінова С.В. від 05.07.2012, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Катарова Павла Георгійовича, Осоченка Анатолія Миколайовича, Бондарєва Володимира Костянтиновича з посад суддів Апеляційного суду Автономної Республіки Крим за порушення присяги.
18. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за заявою представника ПБП "Агросвіт" Ткача С.А. від 28.10.2011, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Бошкова Миколи Івановича з посади судді Кілійського районного суду Одеської області за порушення присяги.
19. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за заявою Філенка С.Д. від 12.03.2007, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Фатєєвої Ніни Іванівни з посади судді Комінтернівського районного суду м. Харкова за порушення присяги.
20. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за зверненням Міністра економічного розвитку і торгівлі Порошенка П.О., скаргою генерального директора дочірнього підприємства з іноземною інвестицією "Сантрейд" Горшунова Д.Л. та його заявою, надісланою до ВРЮ Першим віце-прем'єр-міністром Хорошковським В.І., з висновком про відсутність підстав для відкриття дисциплінарного провадження стосовно суддів Вищого адміністративного суду Загороднього Анатолія Федоровича, Білуги Сергія Володимировича, Гаманка Олександра Івановича.
21. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за зверненням директора ТОВ "ЗВК "Краян" Сухомлінова С.М., надісланим до ВРЮ народними депутатами Дубовим О.Ф., Табачніком Я.П., Зозулею Р.П., Одарченком Ю.В. та Лук'янчуком Р.В., зверненням заступника голови Одеської обласної державної адміністрації Маліна О.Л., надісланим до ВРЮ Міжвідомчою комісією з питань протидії протиправному захопленню і поглинанню підприємств, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Лепехи Геннадія Анатолійовича з посади судді господарського суду Одеської області, Заріцької Анастасії Олексіївни, Білошкап Олени Володимирівни, Полякова Бориса Мойсейовича, Коробенка Геннадія Петровича, Міщенка Петра Кириловича, Коваленка Володимира Миколайовича з посад суддів Вищого господарського суду за порушення присяги.
22. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за зверненням Розлована Г.В., з висновком про відсутність підстав для відкриття дисциплінарного провадження стосовно суддів Верховного Суду Жайворонок Тетяни Євгенівни та Вищого адміністративного суду Усенко Євгенії Андріївни.
23. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за зверненням в. о. генерального директора ЗАТ "Київська фасувально-картонажна фабрика" Трасковського І,В., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Сизової Людмили Анатоліївни з посади судді Дарницького районного суду м. Києва, Ярмак Ольги Михайлівни з посади судді господарського суду м. Києва, Гарник Людмили Леонідівни з посади судді Київського апеляційного господарського суду, Саприкіної Ірини Валентинівни з посади судді Київського апеляційного адміністративного суду, Першикова Євгена Володимировича, Могила Сергія Костянтиновича, Плюшка Ігоря Анатолійовича з посад суддів Вищого господарського суду за порушення присяги.
24. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за зверненнями прокурора Чернівецької області Коваля П.А., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Асташева Сергія Анатолійовича з посади судді Садгірського районного суду м. Чернівців за порушення присяги.