ВИЩА РАДА ПРАВОСУДДЯ
РІШЕННЯ
09.04.2020 № 934/0/15-20

Про затвердження Змін до Регламенту Вищої ради правосуддя

Відповідно до статті 131 Конституції України (254к/96-ВР) в Україні діє Вища рада правосуддя, яка здійснює повноваження, визначені цією статтею Конституції та статтею 3 Закону України "Про Вищу раду правосуддя" (1798-19) .
Згідно із частиною другою статті 2 Закону України "Про Вищу раду правосуддя" (1798-19) Вища рада правосуддя затверджує Регламент Вищої ради правосуддя, положення якого регулюють процедурні питання здійснення нею повноважень.
Рішенням Вищої ради правосуддя від 24 січня 2017 року № 52/0/15-17 (vr52_910-17) затверджено Регламент Вищої ради правосуддя.
Відповідно до пункту 24.6 Регламенту Вищої ради правосуддя (vr52_910-17) зміни чи доповнення до Регламенту Вищої ради правосуддя затверджуються у порядку, визначеному пунктами 24.1-24.3 цього Регламенту.
З метою врегулювання деяких процедурних питань здійснення Вищою радою правосуддя повноважень виникла необхідність внести зміни до Регламенту Вищої ради правосуддя.
Вища рада правосуддя, керуючись статтею 131 Конституції України (254к/96-ВР) , статтями 3, 34 Закону України "Про Вищу раду правосуддя" (1798-19) , пунктом 24.6 Регламенту Вищої ради правосуддя (vr52_910-17) , ВИРІШИЛА:
затвердити Зміни до Регламенту Вищої ради правосуддя (vr52_910-17) , що додаються.
Голова
Вищої ради правосуддя
А.А. Овсієнко
ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення
Вищої ради правосуддя
09.04.2020 № 934/0/15-20

ЗМІНИ

до Регламенту Вищої ради правосуддя

Пункт 5.24 розділу II викласти в новій редакції:
"5.24. Засідання Ради або Дисциплінарної палати можуть проводитися в режимі відеоконференції за наявності технічної можливості за винятком закритих засідань. Рішення про проведення засідання Ради в режимі відеоконференції приймається Головою Ради (особою, що виконує його обов'язки) з власної ініціативи, за ініціативою члена (членів) Ради, за клопотанням учасника, поданим не пізніше ніж за п'ять днів до засідання.
Якщо учасник подав клопотання про участь у засіданні та з'явився в засідання Ради чи Дисциплінарної палати, він бере участь у засіданні в загальному порядку.
Рішення про проведення засідання Дисциплінарної палати в режимі відеоконференції приймається Секретарем Дисциплінарної палати.
5.24.1. Засідання Ради, Дисциплінарної палати в режимі відеоконференції проводиться в порядку, визначеному главою 5 цього Регламенту, з урахуванням особливостей, передбачених цим розділом.
5.24.2. Одночасно із прийняттям рішення про проведення засідання в режимі відеоконференції Голова Ради, Секретар Дисциплінарної палати доручає відповідним структурним підрозділам секретаріату забезпечити підготовку такого засідання Ради, Дисциплінарної палати.
5.24.3. Для участі у засіданні в режимі відеоконференції із застосуванням власних технічних засобів учасник повинен попередньо зареєструватися з використанням власного електронного підпису в Системі, визначеній Порядком роботи з технічними засобами відеоконференцзв'язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженим Державною судовою адміністрацією України.
Учасник, що бере участь у засіданні Ради, засіданні Дисциплінарної палати в режимі відеоконференції із використанням власних технічних засобів, зобов'язаний:
- зайти та авторизуватися в Системі за 15 хвилин до часу засідання;
- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;
- очікувати запрошення.
Підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису.".
( Текст взято з сайту Вищої ради правосуддя http://vru.gov.ua )