ВИЩА РАДА ПРАВОСУДДЯ
РІШЕННЯ
04.06.2019 № 1536/0/15-19

Про затвердження Змін до Порядку проведення конкурсу для призначення на посади співробітників Служби судової охорони

Статтею 160 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) визначено, що підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорону приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду, забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу здійснює Служба судової охорони.
Згідно із частинами першою, другою статті 161 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Служба судової охорони є державним органом у системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах.
Служба судової охорони підзвітна Вищій раді правосуддя та підконтрольна Державній судовій адміністрації України.
Частиною другою статті 163 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) встановлено, що призначення на посади співробітників Служби судової охорони (крім призначення на рівнозначні або нижчі посади) здійснюється виключно за результатами конкурсу, що проводиться Державною судовою адміністрацією України в порядку, визначеному Вищою радою правосуддя.
Рішенням Вищої ради правосуддя від 30 жовтня 2018 року № 3308/0/15-18 затверджено Порядок проведення конкурсу для призначення на посади співробітників Служби судової охорони (v3308910-18) .
До Вищої ради правосуддя надійшло звернення Голови Служби судової охорони (лист від 14 травня 2019 року № 18-46/19) з пропозиціями внести зміни до Порядку проведення конкурсу для призначення на посади співробітників Служби судової охорони.
Заслухавши члена Вищої ради правосуддя Овсієнка Андрія Анатолійовича, керуючись статтею 163 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) , статтями 3, 30, 34 Закону України "Про Вищу раду правосуддя" (1798-19) , Вища рада правосуддя ВИРІШИЛА:
затвердити Зміни до Порядку проведення конкурсу для призначення на посади співробітників Служби судової охорони, що додаються.
Голова Вищої ради правосуддя
В.І. Говоруха
ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення
Вищої ради правосуддя
04.06.2019 № 1536/0/15-19

ЗМІНИ

до Порядку проведення конкурсу для призначення на посади співробітників Служби судової охорони

( Див. текст Порядку проведення конкурсу для призначення на посади співробітників Служби судової охорони (v3308910-18) )
1. Абзац другий пункту 14 викласти в такій редакції: "До складу конкурсної комісії входять представники ССО".
2. Пункт 15 викласти в такій редакції: "15. Для проведення конкурсу на зайняття вакантних посад співробітників територіальних підрозділів ССО Державною судовою адміністрацією України утворюються конкурсні комісії у відповідних територіальних управліннях Державної судової адміністрації України.
До складу конкурсної комісії входять:
1) два представники територіального управління Державної судової адміністрації України;
2) представник центрального органу управління ССО;
3) два представники територіального управління ССО.
Конкурсна комісія утворюється у складі не менше п'яти осіб".
3. Пункт 22 викласти в такій редакції: "22. Голова Державної судової адміністрації України, начальник територіального управління Державної судової адміністрації України за поданням Голови ССО або начальника територіального управління ССО відповідно визначає із числа працівників підрозділів роботи з персоналом ССО, територіального управління ССО особу, яка буде виконувати функції адміністратора відповідної Комісії, конкурсної комісії під час проведення конкурсного відбору співробітників ССО".
4. Пункт 28викласти в такій редакції: "28. Служба управління персоналом Державної судової адміністрації України веде облік та реєструє документи для участі у конкурсі, подані кандидатами на посади Голови ССО, його заступників.
Підрозділи роботи з персоналом центрального органу управління ССО, територіальних управлінь ССО відповідно ведуть облік та реєструють документи для участі у конкурсі, подані кандидатами на інші посади співробітників ССО".
5. Пункт 29 викласти в такій редакції: "29. Документи для участі в конкурсі, подані особами, які бажають взяти участь у конкурсі на посади Голови ССО, його заступників, перевіряються на відповідність встановленим законом вимогам службою управління персоналом Державної судової адміністрації України протягом трьох робочих днів із дня надходження цих документів.
Документи для участі в конкурсі, подані особами, які бажають взяти участь у конкурсі на інші посади співробітників ССО, перевіряються на відповідність встановленим законом вимогам підрозділами роботи з персоналом центрального органу управління ССО або територіальних управлінь ССО відповідно протягом трьох робочих днів із дня надходження цих документів".
6. Пункт 30 викласти в такій редакції: "30. Кандидати, документи яких не відповідають встановленим вимогам, до конкурсу не допускаються, про що їх повідомляє служба управління персоналом Державної судової адміністрації України або підрозділи роботи з персоналом центрального органу управління ССО, територіальних управлінь ССО відповідно. Таке повідомлення може здійснюватися одним із засобів зв'язку, зазначених кандидатом у заяві про участь у конкурсі".
7. Пункт 31 викласти в такій редакції: "31. Рівень фізичної підготовки, зазначений в оголошенні про проведення конкурсу, перевіряється представниками центрального органу управління ССО або територіальних управлінь ССО відповідно на об'єктах спортивної інфраструктури із забезпеченням належних санітарно-гігієнічних умов, в присутності медичних працівників. Результати перевірки передаються конкурсній комісії.
Вимоги щодо рівня фізичної підготовки для кандидатів на посади співробітників ССО встановлюються Головою ССО".
8. Пункт 65 викласти в такій редакції: "65. Кандидат може ознайомитись зі своїми результатами оцінювання за письмовим зверненням до Комісії, конкурсної комісії. У такому разі служба управління персоналом Державної судової адміністрації України або підрозділи роботи з персоналом центрального органу управління ССО, територіальних управлінь ССО відповідно надають кандидатові витяг зі зведеної відомості середніх балів".
9. Абзац перший пункту 68 викласти в такій редакції: "68. Служба управління персоналом Державної судової адміністрації України або підрозділи роботи з персоналом центрального органу управління ССО, територіальних управлінь ССО відповідно ведуть реєстр других за результатами конкурсу кандидатів на зайняття вакантних посад".
10. Пункт 69 викласти в такій редакції: "69. Служба управління персоналом Державної судової адміністрації України або підрозділи роботи з персоналом центрального органу управління ССО, територіальних управлінь ССО відповідно повідомляють другому за результатами конкурсу кандидату про те, що відповідна посада стала вакантною, протягом п'яти календарних днів із дня відкриття такої вакансії".
11. Пункт 73 викласти в такій редакції: "73. Служба управління персоналом Державної судової адміністрації України або підрозділи роботи з персоналом центрального органу управління ССО, територіальних управлінь ССО відповідно надсилають кожному кандидату письмове повідомлення про результати конкурсу протягом п'яти календарних днів з дня їх оприлюднення. Вказане повідомлення може здійснюватися одним із засобів зв'язку, зазначених кандидатом у заяві про участь у конкурсі".
12. Доповнити пунктом 76 такого змісту: "76. Після проведення конкурсу підрозділи роботи з персоналом центрального органу управління ССО та територіальних управлінь ССО відповідно передають всі матеріали, що стосуються проведення конкурсу, службі управління персоналом Державної судової адміністрації України або її територіального управління відповідно на зберігання".
( Текст взято з сайту Вищої ради правосуддя http://vru.gov.ua )