ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ І НАВЧАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПРОБЛЕМ СТАНДАРТИЗАЦІЇ, СЕРТИФІКАЦІЇ ТА ЯКОСТІ"
НАКАЗ
від 28 грудня 2017 року N 496

Про припинення діяльності технічного комітету стандартизації ТК 60 "Ефіроолійна продукція" та створення технічного комітету стандартизації "Ефіроолійна продукція"

Відповідно до ч. 2 статті 11 Закону України "Про стандартизацію" від 05.06.2014 N 1315-VII, розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.11.2014 N 1163-р "Про визначення державного підприємства, яке виконує функції національного органу стандартизації" та згідно з протоколом засідання керівної ради від 20.12.2017 N 5 для вдосконалення національної системи стандартизації у сфері ефіроолійної сировини та продуктів ефіроолійного виробництва наказую:

1. Припинити діяльність технічного комітету стандартизації ТК 60 "Ефіроолійна продукція".

2. Створити технічний комітет стандартизації "Ефіроолійна продукція", надавши йому реєстраційний номер 190.

3. Уповноважити Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут" (далі - НТУ "ХПІ") здійснювати функції секретаріату технічного комітету стандартизації 190 "Ефіроолійна продукція" (далі - ТК 190).

4. Закріпити за ТК 190 сферу діяльності та об'єкти стандартизації згідно з додатком 1.

5. Для забезпечення діяльності ТК 190 призначити:

- головою ТК 190 - професора кафедри технології жирів та продуктів бродіння НТУ "ХПІ" Демидова Ігоря Миколайовича;

- заступником голови ТК 190 - доцента кафедри технології оздоровчих продуктів НТУ "ХПІ" Фролову Наталію Епінетівну;

- відповідальним секретарем ТК 190 - доцента кафедри технології жирів та продуктів бродіння НТУ "ХПІ" Демидову Анастасію Олександрівну.

6. Затвердити перелік колективних членів ТК 190 "Ефіроолійна продукція" згідно з додатком 2.

7. Затвердити структуру ТК 190 "Ефіроолійна продукція" згідно з додатком 3.

8. Голові ТК 190 Демидову І. М. забезпечити:

- розроблення Положення про ТК 190 і подання його на розгляд та затвердження до НОС у місячний строк;

- підготування та подання до НОС звіту про діяльність ТК 190 щороку до 25 грудня.

9. Начальнику відділу інформаційних технологій забезпечити оприлюднення цього наказу на офіційному веб-сайті ДП "УкрНДНЦ".

10. Начальнику Національного фонду нормативних документів забезпечити опублікування цього наказу в черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".

11. Начальнику адміністративного відділу довести цей наказ до відома виконавців.

12. Контроль за виконанням цього наказу залишається за керівником підприємства чи особою, яка виконує його обов'язки.

 

Генеральний директор

Г. В. Лісіна

 

Додаток 1
до наказу ДП "УкрНДНЦ"
28.12.2017 N 496

Сфера діяльності та об'єкти стандартизації, закріплені за ТК 190 "Ефіроолійна продукція"

Сфера діяльності

Код та назва об'єкта стандартизації згідно з ДК 004:2008

Стандартизація у сфері ефіроолійної сировини та ефіроолійного виробництва
 
 
 

01.040.71 Хімічні технології (Словники термінів)
(в частині термінології стосовно ефіроолійної сировини та продуктів ефіроолійного виробництва)

71.100.60 Ефірні олії
(в частині вимог до насіння та плодів ефіроолійних культур, сировини ефіроолійної квітково-трав'янистої, олій ефірних та продуктів ефіроолійного виробництва)

67.040 Харчові продукти взагалі
(в частині вимог до продуктів ефірних олій при їх застосуванні у виробництві харчових продуктів)

11.120 Фармацевтика
(в частині вимог до продуктів ефіроолійного виробництва, які застосовуються у фармацевтичному виробництві)

 

Додаток 2
до наказу ДП "УкрНДНЦ"
28.12.2017 N 496

Перелік членів ТК 190 "Ефіроолійна продукція" (колективних членів ТК, їх повноважних представників)

Ч. ч.

Назва організації колективного члена ТК, прізвище, ім'я, по батькові та посада індивідуального члена ТК

Адреса організації, телефон, факс, e-mail

1

Міністерство аграрної політики та продовольства України

Лозовицький Олександр Сергійович,
начальник відділу інтеграції в сфері технічного регулювання, санітарних та фітосанітарних заходів в АПК

вул. Хрещатик, 24,
м. Київ, 01001,

тел. (044) 278-80-49,
факс: (044) 279-85-45,
е-mail: oleksandr.lozovitskiy@minagro.gov.ua

2

Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"

Демидов Ігор Миколайович,
професор кафедри технології жирів та продуктів бродіння

Гладкий Федір Федорович,
зав. кафедри технології жирів та продуктів бродіння

Некрасов Павло Олександрович,
професор кафедри технології жирів та продуктів бродіння

Голодняк Володимир Олександрович,
консультант завідувача науково-дослідної частини НТУ "ХПІ" з метрології та стандартизації

Демидова Анастасія Олександрівна,
доцент кафедри технології жирів та продуктів бродіння

вул. Кирпичова, 2,
м. Харків, 61002,

тел./факс (057) 707-63-64,
е-mail: demigon50@ukr.net
 

тел./факс (057) 707-63-64,
е-mail: 1930tg@gmail.com
 

тел./факс (057) 707-63-64,
е-mail: 1930tg@gmail.com
 

тел. (+38) 095-603-27-98,
е-mail: gol.saturn@gmail.com
 
 

тел./факс (057) 707-63-64,
е-mail: ademidova2016@gmail.com

3

Кохан Світлана Василівна,
провідний інженер науково-дослідного відділу з розробки та технічної перевірки стандартів управління національної та міжнародної стандартизації Державного підприємства "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості"

вул. Святошинська, 2,
м. Київ, 03115,
тел. (факс): (044) 452-69-07,
е-mail: svetlana1988.2011@gmail.com

4

Приватна промислово-торгівельна фірма "ЮСІ"

Савіч Василь Миколайович,
генеральний директор ППТФ "ЮСІ"

Теплицький Владислав Борисович,
головний технолог ППТФ "ЮСІ"

вул. Дизельна, 3/5,
м. Харків, 61036,

факс: (057) 758-15-01,
e-mail: usi@usi.ua

факс: (057) 758-15-01,
e-mail: teplitskiy.vladislav@mail.ru

5

Товариство з обмеженою відповідальністю "Аромат"

Блохіна Валентина Дмитрівна,
директор ТОВ "Аромат"

вул. Катерининська, 46,
м. Харків, 61004,

тел.: +38 (057) 733-29-39,
e-mail: aromat@aromat.com.ua

6

Фролова Наталія Епінетівна,
доцент кафедри технології оздоровчих продуктів Національного університету харчових технологій

вул. Володимирська, 68,
м. Київ, 01033,
тел.: (+38) 063-451-91-34,
e-mail: frolovan809@gmail.com

7

Єжов Валерій Микитович,
завідувач лабораторії квітково-декоративних і лікарських культур Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України

вул. Садова, 23, Новосілки,
м. Київ, 03027,
тел. (044) 526-71-18,
e-mail: ezhov.valeriy@gmail.com

8

Рудник-Іващенко Ольга Іванівна,
співробітник лабораторії квітково-декоративних і лікарських культур Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України

вул. Садова, 23, Новосілки,
м. Київ, 03027,
тел. (044) 526-71-18,
e-mail: ezhov.valeriy@gmail.com

9

Кузнєцова Інга Володимирівна,
провідний науковий співробітник відділу Аграрної політики та продовольства Апарату президії Національної академії аграрних наук України

вул. Михайла Омеляновича-Павленка, 9,
м. Київ, 01010,
тел. (+38) 099-20-965-51,
e-mail: ingav@ukr.net

 

Додаток 3
до наказу ДП "УкрНДНЦ"
28.12.2017 N 496

Структура ТК 190 "Ефіроолійна продукція"

Ч. ч.

Назва ПК

Код та назва об'єктів стандартизації згідно з ДК 004

Прізвище, ім'я, по батькові та посада голови ПК, телефон, факс, e-mail, назва організації, яку він представляє, та її адреса

1

ПК 1 "Ефірні олії. Насіння та плоди ефіроолійних культур, сировина ефіроолійна квітково-трав'яниста, олії ефірні та продукти ефіроолійного виробництва"

71.100.60 Ефірні олії
01.040.71 Хімічні технології (Словники термінів)

Демидов
Ігор Миколайович,
професор кафедри технології жирів та продуктів бродіння,
тел./факс (057) 707-63-64;
е-mail: demigon50@ukr.net
Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"
вул. Кирпичова, 2,
м. Харків,
61002

2

ПК 2 "Продукти ефіроолійного виробництва, які застосовуються у фармацевтичному виробництві"

11.120 Фармацевтика

Голодняк
Володимир Олександрович,
консультант завідувача науково-дослідної частини з метрології та стандартизації,
тел. (+38) 095-603-27-98;
е-mail: gol.saturn@gmail.com
Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"
вул. Кирпичова, 2,
м. Харків,
61002

3

ПК 3 "Використання в харчових виробництвах продуктів ефіроолійного виробництва"

67.040 Харчові продукти взагалі

Некрасов
Павло Олександрович,
професор кафедри технології жирів та продуктів бродіння, тел./факс (057) 707-63-64;
е-mail: 1930tg@gmail.com
Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"
вул. Кирпичова, 2,
м. Харків,
61002

____________