ПРЕДСТАВНИК УПОВНОВАЖЕНОГО ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ З ПРАВ ЛЮДИНИ
ЛИСТ
від 23.05.2017 р. N 11/14-289918.17/20-168

Щодо оприлюднення паспортів бюджетних програм

Щодо оприлюднення паспортів бюджетних програм

Щодо відповідальності за порушення норм Закону в частині оприлюднення інформації у формі відкритих даних

Щодо здійснення контролю за дотриманням вимог Закону в частині оприлюднення інформації

Щодо оприлюднення паспортів бюджетних програм (без застосування програмно-цільового методу у бюджетному процесі)

Частиною першою статті 15 Закону визначено, що розпорядники інформації зобов'язані оприлюднювати, зокрема, нормативно-правові акти, акти індивідуальної дії (крім внутрішньоорганізаційних), прийняті розпорядником, проекти рішень, що підлягають обговоренню, інформацію про нормативно-правові засади діяльності.

Відповідно до частини другої статті 15 Закону інформація, передбачена частиною першою цієї статті, підлягає обов'язковому оприлюдненню невідкладно, але не пізніше п'яти робочих днів з дня затвердження документа. У разі наявності у розпорядника інформації офіційного веб-сайту така інформація оприлюднюється на веб-сайті із зазначенням дати оприлюднення документа і дати оновлення інформації.

Переліком наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 р. N 835, визначено, що усі розпорядники інформації опубліковують, зокрема, правові акти, що підлягають оприлюдненню відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації".

Таким чином, нормативно-правові акти, якими затверджуються, зокрема, бюджетні програми, мають оприлюднюватись відповідно до статті 101 та статті 15 Закону.

 

Представник Уповноваженого
з питань дотримання права
на інформацію та представництва
в Конституційному Суді України

І. Кушнір