СЛУЖБА ЗОВНІШНЬОЇ РОЗВІДКИ УКРАЇНИ
НАКАЗ
29.03.2019 № 156
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
11 квітня 2019 р.
за № 382/33353

Про затвердження Порядку та умов виплати винагороди військовослужбовцям Служби зовнішньої розвідки України, які обіймають посади, пов’язані з безпосереднім виконанням завдань із забезпечення кібербезпеки та кіберзахисту

Відповідно до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2018 року № 337 (337-2018-п) "Деякі питання грошового забезпечення окремих категорій військовослужбовців", з метою врегулювання питань виплати винагороди військовослужбовцям Служби зовнішньої розвідки України, які обіймають посади, пов’язані з безпосереднім виконанням завдань із забезпечення кібербезпеки та кіберзахисту, НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Порядок та умови виплати винагороди військовослужбовцям Служби зовнішньої розвідки України, які обіймають посади, пов’язані з безпосереднім виконанням завдань із забезпечення кібербезпеки та кіберзахисту, що додаються.
2. Фінансово-економічному управлінню Служби зовнішньої розвідки України подати цей наказ у встановленому законодавством порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. З наказом ознайомити заступників Голови Служби, керівників структурних підрозділів, а також інших співробітників Служби зовнішньої розвідки України в частині, що стосується.
4. Цей наказ набирає чинності з дня офіційного опублікування.
Т.в. о. Голови Служби
А. Алєксєєнко
ПОГОДЖЕНО:
Міністр соціальної політики України
Керівник Секретаріату
Спільного представницького органу
сторони роботодавців на національному рівні
Перший заступник
Голови Спільного представницького органу
об’єднань профспілок
А. Рева
Р.В. Іллічов
О.О. Шубін
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Служби
зовнішньої розвідки України
29 березня 2019 року № 156
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції Україн
11 квітня 2019 р.
за № 382/33353

ПОРЯДОК

та умови виплати винагороди військовослужбовцям Служби зовнішньої розвідки України, які обіймають посади, пов’язані з безпосереднім виконанням завдань із забезпечення кібербезпеки та кіберзахисту

1. Ці Порядок та умови визначають механізм виплати та розмір винагороди військовослужбовцям Служби зовнішньої розвідки України (далі - СЗРУ), які обіймають посади, пов’язані з безпосереднім виконанням завдань із забезпечення кібербезпеки та кіберзахисту (далі - винагорода).
2. Винагорода виплачується військовослужбовцям СЗРУ щомісяця відповідно до завдань із забезпечення кібербезпеки і кіберзахисту та граничних розмірів винагороди (далі - Перелік), визначених у додатку до цих Порядку та умов.
За умови безпосереднього виконання двох і більше завдань із забезпечення кібербезпеки та кіберзахисту розміри винагороди підсумовуються. При цьому загальний розмір винагороди не повинен перевищувати 100 відсотків посадового окладу з урахуванням окладу за військовим званням та надбавки за вислугу років.
3. Граничні розміри винагороди на відповідний рік затверджуються Головою СЗРУ в межах наявного фонду грошового забезпечення, передбаченого в кошторисі СЗРУ.
4. Винагорода встановлюється військовослужбовцям за умови, що виконання одного чи кількох завдань, визначених Переліку, передбачено їхніми посадовими інструкціями (обов’язками).
Перелік посад військовослужбовців, які виконують завдання із забезпечення кібербезпеки та кіберзахисту, визначається СЗРУ.
5. Винагорода встановлюється наказом по особовому складу на підставі рапорту (подання) безпосереднього керівника військовослужбовця, погодженого з керівником структурного підрозділу та відповідним фінансовим підрозділом СЗРУ.
У рапорті (поданні) зазначаються завдання, визначені у Переліку що безпосередньо виконуються військовослужбовцем, розмір винагороди та дата її встановлення.
6. Конкретний розмір винагороди військовослужбовцям СЗРУ визначається індивідуально залежно від обсягу та складності виконуваних завдань із забезпечення кібербезпеки та кіберзахисту.
7. Виплата винагороди припиняється з дня призначення військовослужбовця СЗРУ на іншу посаду або покладення на нього тимчасового виконання обов’язків за іншою посадою, за якою винагороду не встановлено.
Поновлення виплати винагороди, а також підвищення або зменшення її розміру (у разі змін обсягу та складності виконуваних завдань) здійснюються у порядку, визначеному для її встановлення.
Перший заступник начальника
Фінансово-економічного
управління
Служби зовнішньої розвідки
України
Д. Томко
Додаток
до Порядку та умов виплати винагороди
військовослужбовцям
Служби зовнішньої розвідки України,
які обіймають посади,
пов’язані з безпосереднім виконанням
завдань із забезпечення кібербезпеки
та кіберзахисту
(пункт 2)

ПЕРЕЛІК

завдань із забезпечення кібербезпеки і кіберзахисту та граничні розміри винагороди

№ з/п
Завдання із забезпечення кібербезпеки та кіберзахисту
Граничний розмір винагороди, відсотків посадового окладу з урахуванням окладу за військовим званням та надбавки за вислугу років (за відповідним завданням)
1
Планування та організація кіберрозвідки, а саме діяльності, що здійснюється розвідувальними органами у кіберпросторі або з його використанням
60
2
Впровадження та забезпечення надійного функціонування автоматизованих систем (технологічних систем, у тому числі інформаційної системи технічної розвідки), що підлягають кіберзахисту
55
3
Розробка технологій кіберрозвідки, що використовуються при здійсненні розвідувальних заходів у кіберпросторі
50
4
Супроводження та проведення заходів з технічного захисту інформації в автоматизованих системах (технологічних системах, у тому числі інформаційній системі технічної розвідки), що підлягають кіберзахисту
45
5
Безпосереднє проведення розвідувальних заходів у кіберпросторі
40
6
Інформаційне (інформаційно-аналітичне) забезпечення розвідувальних заходів у кіберпросторі; інформаційна розробка та супроводження об’єктів розвідки; агентурне супроводження розвідувальних заходів у кіберпросторі
30
7
Організація та контроль виконання заходів з кібербезпеки та кіберзахисту
30
8
Впровадження та забезпечення надійного функціонування автоматизованих систем кібербезпеки та кіберзахисту
30
9
Виявлення та захист від кібератак, ліквідація їх наслідків, відновлення сталості і надійності функціонування комунікаційних, технологічних систем
30
10
Проектування, впровадження та експертиза комплексних систем захисту інформації інформаційно-телекомунікаційних систем, що підлягають кіберзахисту
30
11
Розроблення нормативних документів та нормативно-правових актів у сфері кібербезпеки та кіберзахисту
20
12
Обмін інформацією про інциденти кібербезпеки між суб’єктами забезпечення кібербезпеки і кіберзахисту у порядку, визначеному законодавством
10
13
Організація проведення аудиту інформаційної безпеки на об’єктах, що потребують кіберзахисту
10
Перший заступник начальника
Фінансово-економічного
управління
Служби зовнішньої розвідки
України
Д. Томко